Milletimizin oluşmasında kültür ve geleneklerin yeri ve önemi yadsınamayan; bizi biz yapan ve ayakta tutan geleneklerimizden biri de Hıdrellez.
 
Kara kışın rehavetini  üzerinden atıp canlılığı, yeniliği simgeleyen bahar bayramı, Başakşehir’in Hoşdere Köyü’nde en renkli haliyle karşılandı. Hoşdere Romanlar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği eğlenceye Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Şahin, Yasin Kartoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Köroğlu, Bahçeşehir II. Kısım Mahalle Muhtarı Selahattin Paker, Dernek Başkanı ve yediden yetmişe katılan vatandaşlarımızla kutlandı.
 
Renkli görüntülerin yaşandığı günde Mevlüt Uysal: “Değerli hemşerilerim” diyerek başladığı konuşmasında:”Artık hepimiz hemşeriyiz çünkü hepimiz Başakşehirliyiz. Bu gelenek sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Her zaman olduğu gibi neşenizi, keyfinizi ve mutluluğunu paylaşmak için geldik. Dilerim ki bütün yılınız böylesine neşeli  ve eğlenceli geçer” diyerek  kutladı.
Konuşmanın ardından sahne alan sanatçıların seslendirdiği müzikle Hoşdereliler coştu. Oyunlar oynandı, hep bir ağızdan Şarkılar söylendi.
Editör: TE Bilisim