Konferansta konuşmacı olarak katılan Türk Dünyasının Liderlerinden rahmetli Ebulfeyz Elçibey ‘ in damadı , Bab Yk Bşk.nı Agil Sametbeyli , Dr. Aygün Hasanoğlu Ermeni Diasporası ve Hocalıda akan kanın aslında çıkış noktalarını tarihi belgelerle ortaya döktüler .



Ülkücü İşçiler İl Başkanı İsmail Akgöz konuşmasında , ‘’ 1992 yılında Hocalı ‘da hiçbir insan vicdanına sığmayacak kadar hunharca işlenen katliamların Türk Dünyasında hala yürekleri dağladığını ‘’ söyledi. Son dönemde meydanlarda hepimiz Ermeniyiz diyenlerin, eğer hoşgörü yapacaklarsada ilk önce Türk olup; Hocalıyı iyi okumaları gerektiğinin de altını çizdi . Akgöz konuşmasının devamında ise ‘’ Eğer Türk Milleti tarihinde başka Milletlere katliamlar yapmış olsaydı , şu anda Dünya üzerinde Türklerden başka kimsenin kalmayacağınıda ‘’ belirtti .


Ülkücü İşçiler İl Başkanı İsmail Akgöz ‘den sonra Ülkücü İşçiler Derneği Genel Merkez Teşkilatlanma Başkanı Gencay Çelik konuşmacı olarak yerini aldı . Gencay Çelik konuşmasında salona oldukça duygusal anlar yaşattı . ‘’ Bir gözyaşı düşünün le ‘’ başlayan konuşma, o tarihte orada olanların yaşadığı acıların, ölümlerin, tecavüzlerin adeta kelimelerle resmedilmesi ile salonu dolduranların yüreklerine işledi .



Konferansa Ülkücü İşçiler İstanbul İl Teşkilatı , şubeleri ,Ocaklar , Türk Dünyasının önde gelen simaları ve çok sayıda vatandaşlar katıldılar .
Editör: TE Bilisim