Beylikdüzü Belediyesi bünyesinde düzenlenen, akıcı ve etkileyici konuşma sırlarının şair ve yazar Özgür Çoban tarafından anlatıldığı, “Hitabetten Siyasete” eğitimini tamamlayan 70 kişi törenle sertifikalarını aldı.
 
Gecede bir konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un, katılımcılarla samimi bir diyalog kurdu. Sizin karşınızda nasıl konuşacağımıza dikkat etmeliyiz,  diyerek onlarla şakalaşan Yusuf Uzun, böyle güzel bir eğitimde katılımcıları görmekten duyduğu mutluluğu paylaştı. Kursiyerler, sertifikalarını Başkan Yusuf Uzun, Başkan Yardımcısı Yetgin Çavdar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Adıgüzel ve eğitimci Özgür Çoban’ın elinden aldı.
 
Yavuz Çaylak, Selahattin Gökcan ve Cengiz Mumcu’nun plaket almaya hak kazandığı eğitime Beylikdüzü dışında Avcılar, Büyükçekmece, Esenyurt ve Silivri’den devam eden kursiyerler de oldu. Heyecanı kontrol altına alma, kendini ifade, başkasını ikna edebilme, Türkçe’yi güzel kullanma gibi konuları içeren eğitim siyasetçilere, eğitimcilere ve mikrofonla dost olmak isteyen herkese topluluk önünde konuşma becerisi kazandırmak amacıyla düzenlendi. 70 kişinin katılım belgesi aldığı eğitimde bütün adaylar mikrofonla konuşma yaptı.
Bu eğitimlerin birinci kuru olan “Diksiyondan Mikrofona” eğitimleri önümüzdeki günlerde yeniden başlıyor.
Editör: TE Bilisim