Ünlü ney ustası ve şair Neyzen Tevfik Kolaylı, 62. ölüm yıl dönümünde Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törenle mezarı başında anıldı. Kartal Merkez Mezarlığı’nda düzenlenen törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, birim müdürleri, belediye çalışanları, muhtarlar ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Neyzen Tevfik’in ünlü bir ney ustası olması yanında hicivdeki ustalığına da değinerek “Neyzen Tevfik, baskıya, çıkarcılığa, toplumun her alanındaki haksızlıklara yönelik taşlamaların, yergilerin yer aldığı çok sayıda eser verdi. Yaşadığı dönemde toplumsal kuralları sorgulayan, hicivleri ile tanınan şair ve ney ustası, bize ‘Hiç’ olmayı öğretti. Ona, ‘Sana şunu verelim, bunu verelim’ diyenlere, her şeyin sonunun bir ‘Hiç’ olduğunu hatırlatarak ‘Ben zaten şimdi bir hiçim’ dedi. Neyzen Tevfik, ünlü bir ney ustası olması yanında hiciv ustasıydı. Yaşadığı dönemde toplumsal kuralları sorgulayan, hicivleri ile tanınan şair ve ney ustasını rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreninde şair Yılmaz Özdemir, usta şairin hayatını anlatan bir sunum yaparak Neyzen’in imzasını taşıyan şiirini de okudu.

Kartal Belediyesi tarafından ünlü ney ustası için Kartal Merkez Mezarlığı’nda bulunan kabri başında gerçekleştirilen ve Neyzen Tevfik dostlarını bir araya getiren anma töreninde Kartal Belediyesi din görevlisi Vedat Özbaş tarafından dualar okundu. Ünlü neyzen için Kartal Musiki Derneği neyzeni Ahmet Timuçin tarafından da ney taksimi sunuldu. Ayrıca anma törenine katılanlara lokum ikramında bulunuldu.

 
Editör: TE Bilisim