Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi işbirliğiyle meslek edindirme projesi kapsamında hasta ve yaşlı psikolojisi ile evde hasta bakımı konusunda verilen kursta başarı sağlayan 578 kişiye düzenlenen törenle katılım belgeleri verildi. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene; Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Müslüm Çiçek, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Fazlı Korkut ve çok sayıda kursiyer katıldı.

“BİZİM İNANCIMIZDA HASTAYA, YAŞLIYA BAKMAK ÖNEM ARZ EDER”

Ankara’da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “ Bu eğitimi bitirdiniz, kursunuzu takip ettiniz, bizde sizleri takip ettik. Emin olun sizlerle aynı heyecanı yaşıyorum. Bugün başka bir programda olmam gerekirken, bu duyguyu sizlerle paylaşma heyecanıyla aranızda bulunmak istedim. Çünkü bizim inancımızda, geleneğimizde, adetlerimizde ve sorumluluklarımızda hasta bakmak, yaşlıya bakmak çok önem arz eder. Bunu bu zamana kadar hepimiz yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Sizler de yapıyorsunuz. Ama görmüşsünüzdür ki o insanlar, yaşlı ve hasta olanlar ve özellikle de engelli olanlar bizim şefkatimize ve sevgimize ihtiyaçları var. İşte bu kursla daha bilimsel, daha teknik bir bilgiyle o insanlara hizmet etme imkanı yakalanmış oldu” diye konuştu.

“BU BİLGİLERİ KAZANMAK BİR AVANTAJDIR”

Bu eğitimlerin alınmış olmasının kişi ve topluma fayda sağladığını belirterek sözlerine devam eden Başkan Usta, “Birincisi buradan almış olduğunuz eğitim, sizin deneyiminizi arttırma konusunda çok önemli. İkincisi; ümit ediyorum bu konudaki çabamız sayesinde hastanelerimizle, Sağlık Bakanlığımızla, sizler adına bu kursun yaygınlaştırılması ve istihdam noktasında bu imkanların arttırılması için mücadele vereceğiz. Üçüncüsü; hepimizin bir gün yaşlanacağını, hasta olacağını da bir kenara koymak suretiyle bu bilgileri kazanmak bir avantajdır diye düşünüyorum” dedi.

Katılım belgesi dağıtım töreni sonrası Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Müslüm Çiçek’e plaket takdim etti. Daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Fazlı Korkut tarafından katılım belgeleri takdim edildi.
Editör: TE Bilisim