Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanları ve milletvekilleri, partinin Ankara Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenlediler.

HDP'nin yerel seçim hazırlıkları konulu basın toplantısında konuşan HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, “Yeni anayasa ihtiyacı, çözüm ve barış sürecinin devamı yerel seçimlere kurban edilmemeli” dedi.

HDP’nin diğer Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü ise partilerinin her yerde aday göstereceğini söyleyerek, “Kendi başımıza, kendi adaylarımızla ve programımızla seçimlere gireceğiz. Bizim dışımızda, hakkımızda yapılmış olan haber ve yorumlara cevabımız, herhangi bir ortaklığın parçası olmadığımızdır. Düzenin iki partisi, AKP ve CHP karşısında farklı halkların ve inançların, ezilenlerin, mağdurların temsilcileri ile çıkacağız” dedi.


Daha sonra HDP’nin İstanbul adayını açıklayan Ertuğrul Kürkçü, “Vekilimiz Sırrı Süreyya Önder hem halkın hem de bizim İstanbul adayımızdır” dedi.

Kürkçü sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstanbul'da ‘o iş kepçesinin önüne çıkan adamı aday yapın’ diyen halkın taleplerine de cevap vermiş oluyoruz. Yerel demokrasi ve yerinden yönetim politikasını Türkiye'nin her yanında yükselteceğiz. İzmir ve Ankara'da da aday adaylarımız var, bu isimler önümüzdeki günlerde halkın inisiyatifi ile belirlenecektir.”

Seçimlere, Malatya, Erzincan ve Kahramanmaraş'ta HDP, Mersin'de ise BDP ’nin gireceğini söyleyen Kürkçü, “Eşit kadın temsilini ve eşbaşkanlık modelini bütün yerel yönetimlerde ve belediyelerde hakim anlayış haline getirme mücadelesidir bu” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Sırrı Süreyya Önder ise şunları söyledi:

“CHP kadar emek harcamadan, beleş oylara konan, solun oylarına ipotek koymuş bir parti daha yoktur. Hiçbir solcu emek, kent hakkı, Kürt sorunundaki CHP riyakarlığını daha fazla kaldıramaz.

CHP’nin Gezi ipoteği kabul edilemez. Gezi'de yaşamını yitiren insanlarımızın kanı Kadir Topbaş'ın üzerine sıçramıştır. El altından bizi destekleyin, ama bizim yanımızda görünmeyin diyenlere cevap adaylığımdır.

Halka sesleniyorum; Seçime girmeyi ayıp addeden zihniyete bir tokat atın da sesi ABD'den duyulsun.”

Radikal
 
Editör: TE Bilisim