Münevver cinayetinde flaş gelişme...

Cinayetin üzerinden tam 5.5 ay geçti... Cinayetle ilgili en önemli somut adım bugün atıldı.

12 kişi Emniyet'e ifadeye çağrıldı... Önce 5 kişi Emniyet'e getirildi ardından bu sayı 12'ye çıktı...

Neredeyse Garipoğlu ailesinin tamamı Emniyet'e getirildi... Dede, babaanne, iki kuzen, enişte, amca da ifadesi alınanlar arasında. 9 kişi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Son olarak Hayyam Garipoğlu'nun da ifadesi alındı. İşadamı Garipoğlu Emniyet'ten ayrıldı. Hayyam Garipoğlu "Bilgimize başvurdular. bu sabah erken saatlerde bana, kardeşime, babamın evlerine Cem'in aranması içing elip baktılar. Bu rutin bir olay. Daha önce de olmuştu. Bilgimize danıştılar. Daha önce de söylemiştik, tekrarladık" dedi.

EMNİYET'E ÇAĞRILANLARDAN 8'İ GARİPOĞLU AİLESİNDEN

Gayrettepe'deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilenlerden 8'inin, cinayet zanlısı olarak ''kırmızı bülten''le aranan C.G'nin aile üyeleri olduğu belirtildi. Diğer 4 kişinin ise, ailenin yanında çalışanlar olduğu öğrenildi.

Cem Garipoğlu'nun dedesi ve kardeşi ile işadamı amcası Hayyam Garipoğlu ifade verdi.

700 BİN DOLAR İDDİASI VE CEM'İN YERİ SORULUYOR

İlk bilgilere göre daha öncede ifadeleri alınan bu kişilere Cem Garipoğlu’nun nerede olduğu ve kendisinin maddi olarak nasıl desteklendiği soruldu.

Bugün bu kişilerin evlerinde arama yapan polis, burada elde edilen bilgi ve belgelerle ilgili bilgi de aldı. Ayrıca Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut'un ''Olay yerinde 700 bin dolar vardı'' iddiası da aile bireylerine soruldu.

EMEKLİ HAKİM DEDE OĞLUNU ADALETE TESLİM ETMİŞTİ

Uluslararası kırmızı bültenle aranan Cem'in dedesi Kasım Garipoğlu emekli bir hakim. Kasım Garipoğlu, Sümerbank'a el konduğu zaman 8 gün gözaltında kalmıştı. Oğullarından Nida Garipoğlu (Cem'in babası) o dönem Almanya'daymış. Baba Kasım Garipoğlu "Türkiye'de aranıyorsun hemen gel. Adaletten kaçmak yok" dtiyerek oğlunu uyarmış, Türkiye'ye çağırmıştı.

ANNE HAKKINDA DA YAKALANMA TALEBİ VAR

Cem'in babası Mehmet Nida Garipoğlu tutuklu ve cezaevinde. Cem'in annesinin de en son ABD'de olduğu bilgisine ulaşılmıştı. Zanlının annesi hakkında da yakalanması istemiyle bülten çıkarılmıştı.

ABİSİNİN KAN VE DOKU ÖRNEĞİ ALINMIŞTI

Cem Garipoğlu'nun abisi Levent Garipoğlu geçen hafta Savcılığa çağrılmıştı.. Ağabey Garipoğlu'nun Adli Tıp'ta kan ve doku örnekleri alınmıştı.

Editör: TE Bilisim