İnternet dünyasının fenomenleri dijital çağın gençleriyle selfie çekti. Hayrettin, Beyinsiz Adam ve Yalçın Arı ile aynı kadrajda yer alan gençlerin akıllı telefonlarla ışıklandırdığı salonda Halil Söyletmez dijital yaşamın vine videosunu çekti.

İstanbul Times Haber Merkezi

Kağıthane Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen “DijiTalat’la Dijital Hayat” programında buluşan ünlü komedyen Hayrettin ile internet dünyasının sevilen isimleri Beyinsiz Adam olarak tanınan Hakim Türkmen, Halil Söyletmez ve Yalçın Arı dijital bağımlılığı konuştu. Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, Türksat Genel Müdür Yardımcısı Halil Yeşilçimen, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Dijital dünyanın sosyal yaşam üzerindeki etkisini Dijitalat, eşi Dijigül ve kızı Dijisu karakterleriyle anlatan Kağıthane Belediyesi’nin hazırladığı, Hayrettin’in stand-up gösterisiyle başlayan program, fenomenlerin gözünden dijital dünyaya bakış ile devam etti.
Dijital bağımlılığa dikkat çekilen programda konuşan Başkan Kılıç, “Çok anlamlı bir programda değerli konuklar ve gençlerle bir arada olduk. Bizler eğitime çok önem veriyoruz. Dijital gelişmelerin hayatımıza kattığı bir çok olumlu şeyin yanı sıra zararları olduğunu belirten Başkan Kılıç, “Dijitale bağımlı bir aileyi anlatan kısa animasyonlar oluşturduk. Bu animasyonlarda Dijitalat, Dijigül ve Dijisu karakterleriyle gençlerimize mesaj veriyoruz. Dijital çağa dikkat çeken kahramanlarımızın mesajlarını iyi okumamız gerekiyor. Bu programa katılan konuklarımıza ve bütün Kağıthanelilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘Adamın hafıza kelimesi 20, yazdığı şeyler Ahmet Hamdi Tanpınar.’

‘Allah’tan babaanneler, dedeler internet kullanmıyor. Kullansalar bayramlarda gitmek yerine mesaj atacağız. ‘ diyerek sözlerine başlayan Hayrettin, geçmiş dönemde yaptığı dijital mesajlaşmalarında yanlış anlaşıldığı durumlar olduğunu söyledi. Hayrettin, ‘Ben dijital ortamda gelişen iletişimin samimiyetsizleştiğine inanıyorum. Adamın hafıza kelimesi 20 kelime, yazdığı şeylere bakıyorsun Ahmet Hamdi Tanpınar. Şiir yazılmış gibi toplu bir mesaj bana samimi gelmiyor” şeklinde konuştu.
“Artık tweet atılacak bir cümle var mı diye kitap okuyoruz” diyen Beyinsiz Adam lakaplı Hakim Türkmen, yine de sosyal medyanın insanı yalnızlaştırdığı ve arkadaş ilişkilerini zayıflattığı görüşüne katılmadığını belirterek ‘Hayallerde başka bir yaşam, gerçekte başka bir yaşam var. Sosyal medya hayallerdeki yaşama yönelmeye yarıyor’ şeklinde konuştu.

‘İnternetim olmadığında çaresiz hissettim.’

İnternet bağlantısında yaşadığı sorunların ruhsal etkilerini gençlerle paylaşan Yalçın Arı, ‘3G dün 5 dakika çalışmadı. Bir fotoğraf göndermem gerekiyordu gönderemedim. Belki sorun vardır, Üsküdar’da gider diyerek Kabataş’tan Üsküdar’a geçtim. Bazen 3G çalışıyor gibi gözüküyor, ancak çalışmıyor. O kadar kötü oldum ki, hayat anlamsızlaştı ve kendimi çaresiz hissettim’ dedi.
Sosyal medya iletişiminin kendi içinde kuralları olduğunu söyleyen Halil Söyletmez, ‘Sosyal medya dili var. Bu dil bazen samimi olmaktan uzak bir hal alıyor. Bunu Dijitalat ve ailesi çok güzel yansıtıyor” dedi. Program fenomenlerin gençlerle toplu selfie ve vine çekimiyle son buldu.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
 
Editör: TE Bilisim