Seçmenler saat 08.00’den 17.00’ye kadar oylarını kullanabilecekler. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te ise seçmenler 07.00-16.00 saatleri arasında oy verecek. Gümrük kapılarında da oy verme işlemi saat 17.00’ye kadar sürecek. 


SANDIK BAŞKANLARI SORUMLU

Sandık başlarında seçmelerin oylarını tam bir serbestlik içinde vermeleri için her türlü tedbir alınacak. Sandık alanına, sandık kurulu başkan ve üyeleriyle oy vermek üzere gelen seçmenler, siyasi partilerin adayları ve gözlemcileri, bağımsız adaylar ve gözlemcileri dışında hiç kimse giremeyecek. Seçmenler oylarını kullandıktan sonra sandık başından ayrılacaklar. Sandık alanında düzeni sandık kurulu başkanı sağlayacak. Başkan, düzeni bozmaya yeltenenleri uyaracak, uyarıyı dinlemeyenleri sandık alanı dışına çıkarabilecek. Ancak sandık alanında alınacak tedbirler, seçmenlerin sandık başı işlemlerini izlemelerini engelleyecek nitelikte olamayacak. Hamileler, hastalar, engelliler ve yaşlılar öncelikle oy kullanacaklar.  

Oy kullanacaklar dikkat: Gökçeada ve Bozcaada'da fırtına

KUZEY Ege kuvvetli poyraz fırtınasının etkisi altında. Fırtınanın özellikle Çanakkale açıklarındaki Gökçeada ile Bozcaada ulaşımını olumsuz etkilemesi bekleniyor. Fırtınanın 80 ila 90 kilometre arası hıza ulaşması nedeniyle dün Gökçeada-Kabatepe arasında gün içinde yapılan tüm seferler iptal edildi. Bozcaada’ya da seferler yapılamadı. Meteoroloji yetkililerinin açıklamasına göre, fırtınanın bugün de aynı hızla esmesi bekleniyor. Yetkililer, bugünkü seçimde oyunu adalarda kullanacakları ya da adada oturup kent merkezinde kullanacakları uyardı. CHP'li Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz şunları söyledi: "Hava tahmininin raporunu aldık. Hafta sonu fırtına bilgisi var. Bu konuyla ilgili GESTAŞ yetkilileri ile görüştük. Durumu ilettik. Ada içinden ve dışından birçok kişi oy kullanacak. Şu anda 5 günlük tatil nedeniyle zamanını burada geçiren birçok vatandaşımız var. Bunlar oylarını kullanmak için memleketlerine dönmek zorunda. Yine adada oy kullanacak vatandaşımız da buraya gelecek. Bu konudaki hassasiyetimizi GESTAŞ yetkililerine bildirdik. Tabii ki can güvenliği ve güvenlik tedbirlerinin dışına çıkmamak kaydıyla imkânların zorlanmasını istiyoruz."  

İnternetten öğrenilebilecek

SEÇMENLER nerede oy kullanabileceklerinin yanı sıra seçime yönelik tüm bilgileri, YSK’nın internet sitesinden öğrenebilecekler. Seçmen bilgi kağıdı olmayanlar, kimlik belgeleriyle oy verebilecek. Seçmen, TC kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanabilecekler.

YAYIN YASAK 

RADYOLAR ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00’e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Bütün yayınlar saat 21.00’den sonra serbest olacak. Ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek. 

Editör: TE Bilisim