İstanbul’u büyük felaketler bekliyor

Eylül 2009’da İstanbul’da Yaşanan sel felaketinde 50 dolayında vatandaşımızın hayatı nı kaybetmesine sebep olan olaydan sonra İstanbul Büyükşehir Belkeidye başkanı Kadir Topbaş Basın Ekspres yolunun sonunda bulunan Tır garajının olduğu yerde katıldığı canlı yayınlarda basın mensuplarına verdiği beyanlarda burası gibi dere yataklarında yapılan bnalar imarlı,ruhsatlı ve tapulu da olsa yıkacağız diyerek çok kesin konuşmuştu.

Yıkmayı bir kenara bırakın aynı yerde 69 tane gökdelen izni verildi ve burayı Manhattan yapğacağız denildi

Bahçelievler,Küçükçekmece,Bağcılar, ve Başakşehir ilçelerine sınırları olan Basın Ekspres yolunda dere yatalarına imar veren herkes yargılanmalıdır. Buraya imar vermek teammüden ölüme sebebiyet vermektir. Ülkemizde halk olalar olduktan sonra tepki gösyeriyor.Oysa daha önce binlerce yıl imar verilemyen yerlere imar verenlere karşı gelmek herkesin görevi olmalıdır. Bunun için onlarca,yüzlerce ve hjatta binlerce canın yok olmasını beklemek gerekmez.

Hayatı felç eden yağmur değil gözü doymayan müteaahitler ve izin veren belediye ve TOKİ yetkilileridir

Son yıllarda dere yataklarına, sahillere ve uygunsuz yerlere verilen imar izinlerinden dolayı ülke olarak çok ağır bedeller ödeyeceğimiz ayan beyan açık seçik ortada iken gözü para bürümüş bir avuç varlıklı müteaahit’in kazancına kaznaç katmak adına ha bire ahbap çavuş ilişkine dayanarak olur olmadık yerlere inşaat yapmaların halk olarak dur dememiz gerekir.

Yağmurun önünü kapatan gözünü para bürümüşler elbette tabiata müdahale etmelerinin bedelini bir gün çok ağır ödeyeceker.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim