Cep telefonundan dizüstü bilgisayara, hediyelik eşyalardan güneş gözlüklerine kadar birçok ürün ikinci sahibini bekliyor.

Havaalanlarında yolcu uçaklarında unutulan ve sahibi tarafından geri alınmayan ürünler belli bir süre bekletildikten sonra ihale ile satışa sunuluyor. Öte yandan, yurt dışından gelen ve faturası olmadığı için gümrüğe takılan ürünler bir süre sonra aynı sistemle ihale usulü satılıyor. Söz konusu ürünleri ihaleye girip satın alan bir işadamı, Fatih Cerrahpaşa Caddesi üzerinde açtığı mağazada satışa sunuyor.  İkinci el akıllı cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, güneş gözlükleri ile elektronik cihazlar ve birçok eşya uygun fiyata burada satılıyor. 


İstanbul Times Haber Merkezi  / İbrahim Aktürk
 

100 TL’YE CEP TELEFONU VE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR


Piyasa değeri 500TL ile 600TL olan birçok ürünü burada 100 TL’ye satıldığını belirten mağaza sahibi Lokman Şat, “İhale ile aldığımız ürünleri kısa süre içerisinde burada satıyoruz. Mağazada genellikle ikinci el ürünler bulunuyor. Bu tür ürünler elimizde binlerce var. Dolayısıyla fiyatları çok ucuz. Örneğin akıllı cep telefonlarının ikinci el fiyatları 500TL ile 600TL arasında. Ama biz mağazamızda 100TL’ye satıyoruz. Bilgisayarları da aynı fiyata satıyoruz. 1TL’ye kol saatleri var. Faturası olmadığı için gümrüğe takılan çok ayıda tavlayı 90TL yerine 20TL’ye veriyoruz. Havaalanlarında unutulan güneş gözlüklerini 20TL ile 30TL arasında satışa sunduk” dedi.

 

TOPTAN SATIŞ YOK


Toptan satış yapmadıklarını belirten Şat, “Farklı yerlerden esnaflar geliyor. Müşteriye sattığım fiyata ürünleri satın almak istiyorlar. Ancak böyle bir satışımız yok. Bu ürünleri herkesin yararlanması için kendi mağazamda aynı fiyata satacağım” diye konuştu.

 

Bazı müşteriler ise, satılan ürünlerin fiyatlarının uygun olmasından memnun.

Kaynak:İstanbul Times Haber Merkezi (İTHA)
Editör: TE Bilisim