Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Havaalanı Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm alanını ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte Türkiye’de kentsel dönüşümün başlatıldığı Esenler Havaalanı Mahallesi’ni ziyaret etti. Temel atma öncesi bölgede yürütülen çalışmaları yakından inceleyen Bakan İdris Güllüce, burada basın mensuplarına çalışmalarla ilgili açıklamalarda da bulundu.

Burası bir laboratuvar
“Bu alanı gezince kentsel dönüşüm ile ilgili olan umutlarım daha bir arttı” diyen Güllüce, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Esenler Belediye Başkanı Göksu’yu tebrik ettikten sonra, kentsel dönüşümde insanların rızasının olmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Mülkiyetle ilgili insanların hassasiyeti çok yüksek olduğunu söyleyen Güllüce, “Bunlar Türkiye’de yeni başlanan bir operasyon, yeni başlanan bir işlem. Tabi ki eksikler gedikler, (şöyle olsaydı daha iyi olacaktı) diyebileceğimiz şeyler de var. Burası bir nevi laboratuvar oluyor. Bir uygulama laboratuvarı” diye konuştu.



Kentsel dönüşüm müzesi bir ihtiyaç

Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun Kentsel Dönüşüm Müzesi kurmak istediğini belirten Güllüce, böyle bir şeye ihtiyaç olunduğunu belirterek, “Biz de kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Türkiye’de yaşayan her insanımız böyle çağdaş, modern, marka, insani olan şehirlerde, mahallelerde yaşasın, bol bol yeşil alanı olsun, parkı olsun, dinlenme alanı olsun. Gençler için spor alanları olsun. Bunlar da ancak kentsel dönüşümle mümkün” diye konuştu.
Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde her türlü altyapı ve proje çalışmasının hazır olduğunu, projenin başarı ile devam ettiğini belirten Bakan Güllüce, “İnşallah çok yakın bir zamanda burada temeller atılıp inşaat başlayacak” dedi.

Konutları yapma aşamasına geldik
Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Burası, Bakanlar Kurulu kararıyla ilk riskli alan ilan edilen bölge. Burada1245 konut vardı. Bu konutların hepsi yıkıldı. Bütün alt yapı, plan çalışmaları bitti. Ve inşallah şimdi son noktaya geldik. Bu alan 72 bin metrekarelik bir alandı. Bu alan içerisinde bir metrekare boş alan yoktu, komple bina doluydu. Buranın emsali 4. 6 idi Şimdi yeni projede 3’e düşürüldü. Sadece binaların yıkılması 6 ay sürdü. Burada plan çalışmaları bitti. Altyapı çalışmaları bitti, hafriyatlar bitti, uygulama projeleri de bitti. Konutları yapma aşamasına geldik” dedi.

Esenler’de kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Göksu, “Şu anda Esenler’de kentsel dönüşümde üretim bandında olan konut sayımız 6 bin 134. Bu 6 bin 134 konut içerisinde 859 konut sadece özel sektör tarafından yapılan, diğer dönüşümler ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Esenler Belediyesi tarafından yapılan dönüşüm çalışmalardır” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim