Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde etkili olacak yağışların; öğle saatlerinde Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Osmaniye ve İskenderun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, batı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek. Sıcaklık yağışla birlikte kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, diğer bölgelerde güneyli yönlerden, orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-


Meteoroloji, hava çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Bursa, Yalova, Sakarya, Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarise; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice esecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL:Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(12)

ANKARA:Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı.(14)

İZMİR:Parçalı ve çok bulutlu.(20)

ADANA:Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı.(21)

ANTALYA:Çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(20)

SAMSUN:Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.(15)

ERZURUM:Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu.(8)

VAN:Parçalı ve çok bulutlu.(9)

DİYARBAKIR:Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(17)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA:Hava çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçerken, yağışların Bursa, Yalova, Sakarya, Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE:Hava parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ:Hava parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile zamanla Batı Akdeniz çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Osmaniye ile İskenderun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Meteorolojiye göre, hava parçalı ve çok bulutlu, Konya ve Karaman dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ:Hava parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği beklenirken, yağışların; öğle saatlerinde Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ:Meteoroloji'den alınan bilgide, hava parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:Havanın parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Ardahan, Muş ve Bitlis çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Hava parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. 
Editör: TE Bilisim