Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle kurulan hasta hakları birimi, sağlık kuruluşlarının hizmet, donanım ve hekim üçgeninde daha kaliteli hizmet almasını sağlamak, tüm sağlık hizmetlerini hasta lehine izlemek, var olan sorunlara ilişkin girişimlerde bulunmak, hukuki süreçleri başlatmak amacıyla hizmetlerine devam etmekte. HASTADER Başkanı ve Beylikdüzü Belediyesi Başkan Vekili M. Zeki Sadunoğlu, dernek yönetim kurulu üyelerinden İl Genel Meclisi Üyesi Sağlık Komisyonu Başkanı Dr. Sadık Danışman ile İsmail Hakkı Kuran Hasta Hakları Günü münasebetiyle Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti.


Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm devlet hastanelerinde hasta hakları kurulları oluşturularak hasta hakları biriminin olduğunu bildiren Dr. Danışman, “Üniversite hastanelerinde de bu konuda çalışma yapılması gerekir. Ayrıca kamu sağlık teşkilatında özel sağlık kuruluşları da önemli bir paya sahiptir. Bu kurumlarda da bu yönde bir çalışma olmalıdır. Ama artık bunun yasal bir çerçeve içerisinde ele alınmasını talep etmekteyiz” dedi.


HASTADER yetkilileri ilk olarak Bakırköy Dr. Sadi Konuk E. A. H. Hasta Hakları Birimi’ni ziyaret ederek, Baştabip Yardımcısı Uz. Dr. İbrahim Morgül ile görüştü. 3 yıldan beri bu hastanenin hasta hakları biriminde görev yapan Sadunoğlu’na teşekkür eden Morgül, avukat olması nedeniyle başarılı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çalışmalarının bakanlık tarafından da onaylandığını aktaran Morgül, Sadunoğlu’na çiçek takdim etti.


Acil servisi ve tedavi görmekte olan hastaları ziyaret eden dernek yetkililerinden Sadunoğlu, kendilerine ulaşan şikayet, soru ve yazılı talepleri değerlendirdiklerini bildirerek, “Hasta hakları deyince, hastanın doktor üzerindeki hakları şeklinde algılanmamalıdır. Devletin hastaya, hastanın devlete karşı algılanmalıdır. Yani hasta hakkı bize göre insanlık hakkıdır. Buna ne derece katkı sağlayabiliyorsak, kendimizi başarılı sayıyoruz” diye konuştu.


Ardından HASTADER yönetim kurulu üyeleri Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne giderek, başhekim Doç. Dr. Erhan Kurt ile görüştü.

Editör: TE Bilisim