Has Parti Lideri Kurtulmuş'un Yeni Yıl Mesajı

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Acı tatlı hatırlarıyla 2010 yılını geride bırakırken, 2011 yılında ülkemiz ve tüm insanlık için  huzur, barış, kardeşlik ve refah temennisinde bulundu. Yeni yıl mesajında iki dil ve özerklik tartışmalarına yer veren Kurtulmuş; 'Dil, konuşmak için vardır, kavga etmek için değil. Türkçe bu ülkenin resmi dilidir. Ama Türkiye'de her dilin rahatlıkla konuşulabildiği, öğretilebildiği bir özgürlük ve esenlik yurdu olmalıdır' dedi.
 
Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, iki günlük Diyarbakır ziyaretini olumlu  bulduklarını belirten Kurtulmuş; 'Sembolik de olsa bu ziyareti yerinde bir adım olarak değerlendiriyoruz. Ancak sembolik yaklaşımlar yerine somut adımlar atılması gerektiğine inanıyoruz. Bu da bireylerin özgürlüğü üzerine oturan yeni siyasi ve hukuki bir reform sürecini gerçekleştirmekle mümkün olacaktır. 2010 yılında bu fırsat kaçırıldı. Dilerim 2011 yılı da umutların karamsarlığa, beklentilerin hayal kırıklığına dönüştüğü bir yıl olmaz' dedi.
 
2010 yılının Demokrasi, insan hakları ve adil paylaşım adına beklentileri karşılamak yerine kısır tartışmalarla boşa harcandığını hatırlatan Kurtulmuş; son günlerde giderek artan dil tartışmasının bunun en somut örneği olduğunu vurguladı.
 
'Türkiye artık bu tartışmaları aşmalıdır' diyen Numan Kurtulmuş; 'Herkesin dini de, dili de kendi özgürlük alanındadır. Ana dil, ana sütü gibi helaldir. Ülkemiz çok sayıda dili, ana dil olarak konuşan insanların yaşadığı bir medeniyet havzasıdır. Onun için, resmi dilin sadece  Türkçe olması şartıyla , Kürtçenin ve diğer dillerin rahatlıkla konuşulabildiği, öğretilebildiği bir özgürlük ve esenlik yurdu olmalıyız. Dil, iletişim içindir; kavga vesilesi olamaz' uyarısında bulundu.
 
Bu konuda hükümetin ve muhalefetin yaklaşımını eleştiren Kurtulmuş;  TBMM'deki mevcut  siyasi partilerin bu süreçte gerekli iyi niyet, feraset ve kararlılığı gösteremediklerini vurguladı.
 
Demokratik açılım gibi tarihi bir fırsatın kısır siyasi hesaplar nedeniyle heba edildiğini kaydeden Has parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş; 'Ülkedeki kardeşlik ortamını güçlendirebilecek bir siyasi iklim sabote edilmiştir. Kucaklaşma adına başlatılan bir süreç kutuplaşma nedeni haline getirilmiştir. Ülkenin geleceği, siyasi gelecek hesaplarına kurban edilmiştir. Son günlerde yaşadığımız dil tartışmaları hala ders alınmadığını göstermektedir. Yeni yıla girerken sorumlu ve yapıcı muhalefet anlayışımız gereği bir kez daha çağrıda bulunuyor ve bütün siyasileri; milletimizin sahip olduğu sağduyu ve asalete uygun davranmaya, kardeşlik ve dayanışmayı temin edecek adımları kararlılıkla atmaya davet ediyorum'diye konuştu.
 
Yeni yıl değerlendirmesinde, dış politika uyarılarına da yer veren Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş; Türkiye'nin 2011 yılında aktif ve şahsiyetli bir dış politika yapma zorunluluğu olduğunu vurguladı. Artık dış politikada temennilerin yerini somut icraatların alması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş; 'İsrail, Mavi Marmara katliamından dolayı özür dilemedi, Gazze'deki ablukayı kaldırmadı, Mavi Marmara şehitlerine tazminat ödemedi. Buna rağmen; Türkiye, İsrail'in OECD üyeliğine onay verdi ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nda  İsrail lehine tutum sergiledi. Halkımız laf değil icraat istiyor' Değerlendirmesini yaptı.
 
2010 yılının ekonomik açıdan da tam bir hayal kırıklığı ile sonuçlandığını kaydeden Kurtulmuş; yanlış ekonomi politikalarıyla emeğin değersizleştirildiğini vurguladı. Bunun en somut örneğinin 2011 yılı için açıklanan asgari ücret rakamları olduğunu kaydeden Kurtulmuş şöyle dedi; 'Yeni asgari cüret ' Azami kölelik '  ücretidir. Dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'deki gibi bir garabet yoktur. Türkiye'de vergi gelirlerinin yüzde 70'i dolaylı vergilerdir. Bunlar 'namert vergileri'dir. Namert vergileri ile bütçe finanse edilmeye çalışılıyor. Akaryakıt zamları ve akaryakıttaki olağanüstü yüksek vergiler bunun en somut örneğidir. Dünyanın en pahalı akaryakıtı en yüksek vergilerle ülkemizde satılmaktadır. Devlet, kaşıkla verdiğini kepçe ile alıyor. Bu sistem böyle yürümez. Külfeti garibana yıkıp, nimeti zadegana sunan bu sistemi reddediyoruz. Halkın Sesi Partisi olarak söz veriyoruz; biz üretenlerin, esnafın, tarım kesiminin, sanayicinin, kobi'lerin sesini, derdini, çığlığını meydanlara, siyasete ve meclise taşıyacak; onların sesi, soluğu olacağız.'
 
Bu o lumsuz tabloya rağmen 'karamsarlık' değil 'umut dolu' olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş 'Çünkü biz biliyoruz ki halkımız, her şeye rağmen ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak birikim, iddia ve iradeye sahiptir. Tek sorun bu iradeyi iktidara taşımaktır. 2011 yılında yapılacak seçimler halkın sesini iktidara taşıma noktasında tarihi bir milat olacaktır.  Bu temenni ile yeni yılın, tüm dünyada barışı, adaleti ve kardeşliği tesis edildiği bir dönemin başlangıcı olmasını temenni ediyor, halkımızın yeni yılını kutluyorum'dedi.
 
 
PROF. DR. NUMAN KURTULMUŞ
HALKIN SESİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI

Editör: TE Bilisim