Doktorlar 41 yaşındaki Lois Temel'ın bitmeyen yorgunluğunun sebebini uzun süre bulamadılar.
Hapşırdı burnu elinde kaldı

Lois'in detaylı muayenesinde burnuna kamera yardımıyla bakıldı ve şaşırtan gerçek ortaya çıktı. Genç kadının burnunda yumuşak dokuları yiyen ve "et yiyen bakteri" olarak da bilinen 'nekrotizan fasiit' olduğu anlaşıldı.

YENİ BİR BURUN YAPILDI
Ancak her şey buardaa bitmeedi. Hatta yeni başlıyordu. Lois'in hayatı tam bir kabusa dönüşmüştü. Uzun süre  
tedavi görden genç kadın İngiltere'de biyoaktif malzeme kullanılarak yüz ameliyatı geçiren ilk kişi oldu. Bunun için kemik yapısına benzeyen özel bir biyoaktif seramik kullanıldı. Yeniden burun yapılması için iki kere cerrahi operasyon geçirdi. Ameliyat sonrasısında fizyoterapi, konuşma terapisi, solunum fizyoterapisi görmek zorunda kaldı.

HAPŞIRDIKTAN SONRA BURUN KEMİĞİ ELİNDE KALDI

Ancak Lois'i hastalık bir türlü terketmedi. Birgün hapşırdıktan sonra talihsiz kadınınburun kemiği elinde kaldı. Kanayan burnuyla hastaneye koşan Lois 3 kere daha operasyon geçirdi.

HAYATI KABUSA DÖNDÜ

Lois Temel bu hastalık yüzünden evini, işini kaybetti . Aslında oyuncu olan genç kadın uzun zaman sonra ialesiyle yaşamaya başladı. Defalarca intihar etmeyi düşündü. Ancak yine de yılmadı. En büyük tutkusu olan oyunculuğa dönebilmek için kolları sıvadı ve Londra'daki Drama Sanatları Akademisi'ne başladı.

Et yiyen bakteri nedir?

Nekrotizan Fasiit bakterilerin yol açtığı bir enfeksiyondur. Kısa sürede deri, yağ ve kasları örten dokuyu yok edebilir.
Hastalığa bazen et yiyen bakteri de denir. Cinsel organlarda oluştuğunda Fournier kangreni denir.
Nekrotizan fasiit çok nadir fakat ciddidir. Enfeksiyona yakalanan 4 kişiden yaklaşık 1’ini öldürür. Hastalığa yakalananların çoğu öncesinde sağlıklı insanlardır.

 
Editör: TE Bilisim