Seçimden sonra, kabine değişikliği beklentisi iktidar partisinde bile yüksek sesle dillendirildi. Kabine henüz değişmedi ama iki bakan Ergenekon yüzünden birbirine girdi, kabine de gerilimi tırmandırdı. Başbakan da planladığı değişikliği kırmızı çantasına koyup bugün bakanlarıyla masaya oturdu.

BAKANLAR KURULU'NDA ÇARPICI GÖRÜNTÜ

Bakanlar Kurulu toplantısının girişinde çok çarpıcı bir görüntü vardı. Erdoğan'ı , her söylentide ismi yeni bakan olarak konuşulan Ömer Çelik karşıladı. Bakanlık için ismi geçen bir başka isim olan Grup başkan vekili Nihat Ergün de bugün Başbakanlıktaydı. Hükümet üyeleriyle birlikte geldi, Başbakanla görüştü.

GÖZLER GİDECEKLER LİSTESİNDEKİ BAKANLARDA

Gözler, bugün ismi gidecekler listesinde yer aldığı iddia edilen Hilmi Güler, Mehdi Eker, hastalığı nedeniyle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'daydı.

Koltuğunu kaybedecekler arasında artık Kültür Bakanı Ertuğrul Günay da konuşuluyor. Hatta yerine geçecek isim bile belli; Antalya'yı CHP'ye kaptıran eski belediye başkanı Menderes Türel.

İLK TEPKİ ŞAHİN'DEN

Ertuğrul Günay için alternatif aranmasına neden olay ise Günay'ın Ergenekon'u 12 marta benzetmesi ve Türkan Saylan'ın evinin aranmasını eleştirmesi oldu. "Ergenekon AK Parti'ye zarar veriyor dedi, ilk tepkiyi de kabine revizyonunda adı geçen Adalet Bakanı'ndan aldı.

ONUN DA KOLTUĞU SALLANTIDA

Fakat Günay'ı eleştiren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in de koltuğu sallantıda. Antalya yengilisi nedeniyle sıkıntı yaşayan Şahin'in yerine yeni bir atama yapılacağı konuşuluyor.

Editör: TE Bilisim