Gebelik haftası nasıl hesaplanmalıdır?

Anne adaylarını en çok heyecanlandıran şey bebeklerinin hafta hafta gelişimini görmektir. Bu tarihi belirlemek için son adetinizin ilk gün tarihi önemlidir. Bu tarih sayesinde gebelik haftanızı hesaplayabilirsiniz. Günümüzde internetten otomatik gebelik hesaplama araçları sayesinde bu tarihi doğru şekilde girdiğinizde gebelik haftanızı hesaplayın basit şekilde öğrenebilirsiniz. Ancak bu hesaplama motorlarının üç gün eksik ya da üç gün fazla hata payı olmaktadır.

Gebeliğim kaçıncı haftasında nasıl hesaplarım?

·        Gebeliğinizin kaçıncı haftasında olduğunu öğrenmek için internet üzerinden hizmet veren sitelere başvurabilirsiniz.

·        Otomatik gebelik hesaplama araçları sayesinde ufak bir sapma payı ile tahmini doğum tarihini de öğrenme imkanına sahip olursunuz.

·        Bebeğinizin hafta hafta gelişimini hesaplayarak gebeliğinizin kaçıncı haftasında olduğunuzu rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

 

Gebelik haftanızı buradan hesaplayın

Yapacağınız hesaplama sayesinde gebeliğinizin kaçıncı haftasında olduğunuzu öğrenmekle kalmaz bebeğinizin boyunu ve ağırlığını da öğrenebilirsiniz. Bebeğinizin boyunu ve ağırlığını da öğrenmek istiyorsanız yine hesaplama motorlarından son adet görme tarihini ve muhtemel doğum tarihini hesaplama aracına girerek bebeğinizin muhtemel boy ve ağırlığını öğrenebilirsiniz.

Kaynak: http://www.gebelikhesapla.net/

Editör: TE Bilisim