4.Milyon semenin iradesi nerede ? 

Son yıllarda olağan şekilde meydana gelen gelişmelerden dolayı halkın oyları ile seçtiği başbakan Ahmet Davutoğlu istifa gerekçesini açıklamadan istifa ediyorum dedi ve ayrıldı. Yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile Ulaştırma bakanı Bin Ali Yıldırım atanmıştı.

İstifa edenler neden gerekçe sunmazlar

Milyonlarca  seçmenin oyu ile gelen Başbakan ve İBB başkanı Kadir Topbaş İstifa ederken seçmene saygı gereği istifa gerekçelerini bile açıklamadan üstü kapalı bir şekilde “Kimseye kırgın ve kızgın değilim. Çok başarılı işlere imza attık alnımız ak gönlümüz rahat” diyorlar ama istifada ediyorlar. Başarılı olan bir başbakan ve İBB başkanı henüz halkın verdiği süre sona ermeden istifa ederlerken gerekçelerini de anlatmak zorundadırlar. Ama Türkiye’de artık çok şey kural ve kaidelere göre yapılmıyor.

Eleştiri hakkımızı saklı tutmak kaydı ile Başkan Uysal’ın İstanbul’a Güzel hizmetler yapmasını dileriz 

Başakşehir Belediye Başkanı İken Ak Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İBB adayı olarak son birkaç gündür adı kulislerde konuşulan Mevlüt Uysal ,yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Erol Kaya tarafında Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak açıklandıktan dakikalar sonra Uysal CHP İBB meclis grubuna bir nezaket ziyareti  yaptı. İlk turda  CHP adayı Ekrem İmamoğlu CHP’nin 127 İBB Meclis üyesinden 126’nının oyunu alırken ,Ak Parti Adayı Av.Mevlüt Uysal ise Ak Parti’nin İBB meclis üyelerinin 179’un da blok olarak oyunu aldı.
İlk Turdan alınan sonuçlar Ak Parti adayı Uysal’ın ipi önde göğüsleyip İBB.nin yeni başkanı olduğunu kesinleştirdi.

Öne alınmaz ise Mart 2019’da yapılacak olan yerel yönetim seçimlerine kadar Uysal’ın 1.5 sene İBB ‘de başkanlık yapacağını gösteriyor.

Kaynak:  İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

Editör: TE Bilisim