Önceki Cumhurbaşkanları seçimden sonra 6 gün içinde hükümeti kurma göveri  verirken bu sefer Erdoğan tam 30 gün sonra Davutoğlu’na hükümeti kurma görevi verdi

İstanbul Times Tv muhabirlerinin sokakta vatandaşa sorduğu sorularda toplumun geneli Ak Parti teşkilatlarından gelen tekrar seçim taleplerine seyirci kalmama adına koalisyon hükümeti kurmaktan ziyade  seçimde halkın önüne çıkarken kendisin e göre haklı bir gerekçe sunmak adına ayardır koalisyon kurmuyor diyen seçmenin sayısı azımsanmayacak kadar çok.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Seçmen CHP’nin 14 maddesi gayet makul ama Ak Parti yinede koalisyon hükümeti kuralım teklifi yapmadı

Adını açıklamak istemeyen bir okurumuz şunları söyledi “ Dokuz seçim boyunca Ak Partiye oy verdim. Halktan uzaklaştıklarını düşündüğüm için partim biraz kendisine çeki düzen versin diye bu seçim HDP ye oy verdim.  Ama gördüğüm o ki eski partim olan Ak Parti seçmenin zekasını hafife alıyor. Biz seçmen olarak her şeyi anında takip edip pozisyon alabiliyoruz. Ak Parti istese idi bu meclis yapısı içinde çok rahat bir şekilde ülkeye hizmet edecek bir hükümet çıkarma şansı var iken tekrar seçimi ön plana çıkarması  doğru değil.

Ben bir seçmen olarak sandıkta irademi ortaya koymuşum.Hiç bir partinin ben bu sonucu beğenmiyorum deme hakkını kendisinde görmemelidir. Muhalefet partilerinin Ak Parti’nin hkümet kurmamak için bahane ürettiğini seçmene anlatabilirlerse üzülerek belirteyim ki  Ak Parti % 41 den daha düşük bir oy alma imkanı her daim  vardır.

CHP hükümet ortağı olmak için çok umutlu idi ama Ak Parti bu imkanı kullanmayı düşünmediğini iddia etti”.

Sokaktaki Halk  evlatlarımız canını kaybederken siyasi partilerin  oy hesabı yapması  midemizi bulandırıyor iddiasında              

Medeni Kaya adındaki okurumuz ise şunları ifade etti “Ak Parti’nin HDP ile seçim öncesi bir çok konuda işbirliği yapmış iken neden Ak Parti HDP ye gelin birlikte hükümet kuralım demedi diyerek hükümetin amacı koalisyon yapmak olsaydı bu mecliste birden fazla  hükümet çıkarma şansı var iken bu nu istemediğini düşünüyorum” dedi.                  

İstanbul Times Tv sokağın nabzı ekibi halkın Ak Parti öncülüğünde bir koalisyon hükümetinin kurulmasını ciddi olarak istediklerini gördü. Ancak Ak Parti teşkilat mensupları veya sempatizanları  yapılacak tekrar seçinde  yapacakları çalışmalar ile tek başlarına iktidar olacaklarına inandıkları için parti üst yönetimini tekrar seçim şıkkına mecbur ettiler.

Okurlarımızın  görüşleri çok fazla ancak biz şimdilik hepsini yayınlamıyoruz.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim