Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın açılış konuşması yaptı

Murat Aydın yaptığı konuşma da büyüklerimizi rahmetle yad etmek güzel bir duygu. Halife Altay 1953’de Türkiye’ye göçmen olarak geldi. Kazak Türklerinin tarihini ve kültürünü tanıtan yazılar ve kitaplar yayınladı. 1988’de Kur’an-ı Kerim’in Kazak Türkçesinde ilk melalini hazırladı. 1991’de Kazakistan‘ın bağımsızlığını kazanmasından sonra ata yurduna göç eden önemli bir şahsiyettir. 2003 yılında vefat eden Halife Altay’ı doğumunun 100.yılında Zeytinburnu ilçesinde anmaktan dolayı mutluyum dedi.

Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Şaban Serkan  Dinçtürk’te kendilerini yalnız bırakmayan Murat Aydın ve Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Sapivey başta olmak üzere bütün hazirun’a teşekkür etti.

Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu  Yerkebulan Sapivey ‘de bir konuşma yaptı.

Marmara Üniversitesi  öğretim üyesi Dr.Fahri Solak’ın oturum başkanı olduğu panelde, Dünya Kazakları Cemiyeti Genel Sekreteri Botagöz Uvatkan, Halife Altay Kitabının yazaru Kazıbek İslambek, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim üyesi Prof.Dr.Abulvahp Kara, Avrasya Üniversitesi, Otrar Araştırma Merkezi’nden Prof.Dr. Dangul Mahatkyz Halife Alatya ile alakalı birer konuşma yaptı.

Özbek pilavı ev ayran ikramı ile program sona erdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim