Bugüne kadar hiç başarısız olmadık uçtuğumuz noktalarda. İşallah bu sefer de Kocaeli halkı bize sahip çıkarsa biz de uçuşlarımızı arttırmak istiyoruz." dedi. Arusan, izmit-Haliç yolculuğu fiyatlarının 97-117-157 olarak belirlendiğini, şimdilik uçuşların günde sabah ve akşam iki sefer haftada 5 gün olarak planlandığını söyledi. "Talep ve halkımızın bize sahip çıkmasıyla Bursa örneği gibi, Bursa'da karşılıklı olarak günde 6 sefer yapıyorduk. İnşallah Kocaeli'nde de buna benzer bir başarıya ulaşıcağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

İzmit Sekapark sahilinden bu sabah saah 08.30'da 11 yolcusuyla İstanbul 'a kalkış yapan ve 22 dakikada Haliç'e ulaşan 18 yolcu kapasiteli deniz uçağı, bu hatta haftada beş gün sefer yapacak. İzmit'ten İstanbul'a 22 dakikada ulaşmak isteyenler için bu yolculuğun fiyatı ise 97 TL'den başlıyor.

Deniz uçağı ile ilk yolcu taşımacılığının başlatılması nedeniyle Sekapark'a gelerek bir açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yolcu talebi olması halinde bunun devamlılık kazanacağını ve Kocaeli için büyük bir kazanç olacağını belirterek şunları söyledi: "Bu seferlerin devam edip etmemesi konusunda endişem var. Onu baştan söyleyeyim. Ekonomik olursa ve burdan yolcu devamlı bulunursa Kocaeli için bir kazanç olacak. 15-20 dakikada buradan İstanbul'a geçiyorsunuz. Büyük bir avantaj ve özel şirket bunu yapıyor. Biz yapmıyoruz biz sadece iskelemizi veriyoruz. Bundan dolayı cüzi bir kira alıyoruz. 20 kişilik uçak burdan bindiğiniz zaman 20 dakika sonra İstanbul'dasınız. Çok müthiş birşey bu. Kocaeli için çok faydalı olacağına inanıyorum. Atılan her adım, ulaşımdaki bu imkanlardan yararlanma, hızlı ve güvenli ulaşım şehirlere önemli avantajlar sağlıyor. Ama tabi bu firmanın burada biraz sebat etmesi, biraz sabırlı olması ve bunu sürekli hale getirip bir düzene oturması halinde ben bunun tutacağına inanıyorum."
 
Editör: TE Bilisim