500 bin nüfuslu Esenler halkı, Esenler Belediyesi'nin öncülüğünde Halep'e yardımelini uzattı. Geçmişte Arakan'da, Somali'de, Van'da olduğu gibi her zaman mazlumların yanında yer alan Esenler Belediyesi, Halep'teki kardeşlerinin yaralarını da bir nebze olsun sarmak için çalışmalara başladı. "Esenler Halep İçin Bir Oluyor" yardım kampanyası kapsamında Esenler Belediyesi, ayni yardımların dışında "Herkesten 1 TL." sloganıyla ilçede nakdi yardım kampanyası başlattı. Böylece Esenler'de metro durakları ile Kaymakamlık Binası önlerinde, Dörtyol Meydanı'nda ve Cengiz Topel Caddesi otobüs durağında dev kumbaralar koyuldu.


20 TIR YARDIM YOLA ÇIKIYOR
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Dörtyol Merkez Camii'nde kılınan Cuma namazı sonrası yardım kampanyasını başlattı. Esenlerlilerin Halep'te yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayacağını belirten Göksu, "Esenler'de her kardeşimiz 1 lira verirse Halep'teki yarayı sararız. Çarşamba günü 20 TIR Esenler'den yola çıkacak ve periyodik olarak bu yardımlara devam edeceğiz. Halep'te bu katliam yaşanırken sessiz kalan dünyaya rağmen biz onların sesi olmalıyız ve mazlumun yanında olduğumuzu göstermeliyiz. Halep'te 100 bine yakın kardeşimiz açlık ve yoklukla mücadele ediyor. Biz o mazlumlara el uzatırsak insani, milli bir görev yapmış oluruz. Biz 1 lira dedik ama inanıyorum ki, Esenlerli kardeşlerimiz daha da çok yardımda bulunacaklar" diye konuştu.


DEV KUMBARALAR İYİLİKLE DOLUYOR
Konuşmasının ardından kumbaraya ilk parayı Başkan Göksu attı. Ardından Esenlerli vatandaşlar, Halep'in yaralarını sarmak için güçlerinin yettiği, gönüllerinden geldiği kadar parayı dev kumbaralara attılar. Çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek demeden Esenlerliler, Halepli kardeşlerine hem maddi hem manevi olarak desteklerini esirgemediler. 
Editör: TE Bilisim