Ertunç kimse ölmesin ve akan kan dursun temennisinde bulundu

Kendisinin Mardinli olduğunu ifade eden Hakkı Ertunç dinlerin ve dillerin beraberce huzur ve barış içinde yaşadığı Mardin’in din mezhep ve kardeş savaşların olduğu ülkelere olumlu yönde iyi bir örnek olduğunu vurgulayarak bizler ülkemizde din ve dil savaşı yapmıyorsak şu an kan ve gözyaşının olduğu Suriye, Irak, Libya, Yemen kısaca savaşların olduğu bütün İslam beldeleri başta olmak üzere hiçbir kimsenin dini, dili ve düşüncesi için şiddete maruz kalmasının insanlık suçu olduğunu vurgulayarak artık bu çağ dışı düşüncenin bitmesini istedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

Ramazan dostluktur, Paylaşmaktır …

On bir ayın sultanı olarak andığımız mübarek Ramazan ayına erişmek üzereyiz. Oruç sadece aç kalmak için yapılan bir ibadet değildir.

Oruç tutmak nefsi terbi etmek ve aç olanın halinden anlamak için şartları uygun olan her Müslüman’ın yapması gereken bir farz ibadettir. Ramazan ayında imkan sahibi olan herkes imkanı olmayan kardeşine yardım ederek paylaşmanın hazzını yaşamalıdır.

Bir an önce yer yüzünün neresinde yaşanırsa yaşansın savaşların, kan ve gözyaşının son bulmasını temenni ediyorum diyen Hakkı Ertunç halkımızın huzur ve barış içinde bir ramazan yaşamasını ve akabinde de yapılacak olan 24 Haziran 2018 parlamento ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi seçiminin ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Tunç son olarak yüce yaratıcının bizleri bayrama eriştirmesini dileyerek Türkiye başta olmak üzere Ramazan ayının bütün İslam alemine huzur barış ve kardeşlik getirmesini dilerim dedi.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim