Esenler Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiği Güzel Esenler projesi kapsamında dış cepheleri giydirilen TEM- E-5 bağlantı yolu üzerindeki binaların çevrelerini güzelleştirmek için çalışmalarına hızla devam ediyor.

Esenler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Esenler’in çehresini değiştirebilmek ve şehir estetiğine katkıda bulunmak için yapılan çalışmalar kapsamında; TEM- E-5 bağlantı yolu üzerindeki binalar, peyzaj ve çimlendirme düzenlemeleriyle daha güzel bir görünüm kazanıyor.

PEYZAJ ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ

Proje kapsamında; TEM-E-5 bağlantı yolu üzerinde bulunan ve Oruç Reis, Havaalanı, Turgutreis, Birlik ve Fevzi Çakmak mahallelerindeki evleri kapsayan 2 bin 800 metrekarelik alandaki toplam bin 489 bağımsız bölümün Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak giydirilmesi, yalıtım ve cephe rehabilitasyonunun gerçekleştirilmesinin ardından yeşil alanların peyzaj ve çimlendirme çalışmalarına ağırlık veren Esenler Belediyesi, şimdi de zemin rehabilitasyonu, kentsel tasarım uygulamalarına hız verdi. Zemin rehabilitasyon, kaldırım, kent mobilyası, aydınlatma, peyzaj çalışmalarına başlayan Esenler Belediyesi, TEM–E5 bağlantı yolunun iki kenarındaki 6 bin 570 metre uzunluğundaki bir alanda peyzaj çalışmaları yaptı.

TEM –E5 bağlantı yolunun kuzey kısmında bin 489 bağımsız bölümün cephe uygulama projelerini tamamlayan Esenler Belediyesi, 3 kilometrelik alanda zemin rehabilitasyon, kaldırım, kent mobilyası, aydınlatma, peyzaj projelerine devam ediyor.
 
Editör: TE Bilisim