Bahçeşehir ve Başakşehir etaplar bölgesinin birçok gelişim ve konforu söz konusuyken yine Başakşehir’de bulunan Şahintepe,Ziyagökalp ve Güverintepe, mahallerinde halk yapılan haksızlıktan bıkmış durumda. 
İstanbul Times Haber Merkezi/ Elif Günay
Güvercin Tepe Mahallesinde Halk Her Şeyden Mahrum
Güvercintepe Mahallesi Narlı sokakta halk perişan durumda. “Yolumuz yok. Çocuklarımız okula gidemiyor, hastalandığımızda hastaneye ulaşamıyoruz. Araba yolları diye bir şey yok Alt yapımız içler acısı durumda. Kış geliyor ve havalar soğuyor doğalgazımız yok ısınamıyoruz. Çocuklarımızda bizlerde perişanız “dedi.

Belediye Başkanlığına Siyah Çelenk Koyduk
Bu sorunlarınızı Belediye'ye şikayet olarak iletmediniz mi diyen Pekgüleç’e “ Siyah bir çelenk koyduk Bu zamana kadar sürekli gelip her şeyin düzeleceği vaadini verdiler fakat hem kandırıldık. Bir türlü mahkeme de davada bitmedi, mahallemizin imar sorunlarını bir türlü anlamadık.” Diye cevap verdiler.

Çocuğumu Hastaneye Götüremiyorum
Engelli bir çocuğum var havale geçiriyor hastaneye götürmek için ambulans yollardan gelemiyor. Rehabilitasyon merkezi servisleri aşağıda bırakıyor bizler bile yüz kere düşüyoruz çocuklarımızın her an bir kaza geçirip bir yerlerini kırmalarından korkuyoruz.

Nerde oturuyoruz? İstanbul da oturuyoruz!
Çocuklarımız yaz kış çamur içindeler. Mikroptan sürekli hasta oluyorlar. Birçok böcek ve çöplerin içinde yaşıyoruz. Çocuklarımızın okulları uzak ve bir park bile yok Ben 12 yaşındaki çocuğumu okuldan aldım. Mahallemizde bir okul var çocukların hepsini almıyor. Bizim çocuğu uzaktaki okula verdiler gidip gelemiyor. Okuldan almak zorunda kaldım. Her şey görüldüğü gibi…

Yaşadığımız yerden utanıyoruz.
Çocuklarımız büyüyor. Böyle yerde oturmaktan rahatsız oluyorlar. Durumumuz yok, onlara daha iyi şartlar sunamıyoruz.

Çözüm Yok Demek İstemiyorum
Güvercin Tepe Mahalle Muhtarı İbrahim Dinç Pekgüleçe, Son zamanlarda sokaklarımızın isimleri değiştirildi. Daha önce 13. Sokakken Narlı sokak olarak değişti. Bu sokak için 2009’dan itibaren sorunları hakkında defalarca yazı yazdım. Belediye Başkan yardımcısını davet edip sokağın durumunu gösterdim. Buna rağmen bir sonuç alamadım.”

Alt yapıdaki çanak sorununu bize gösteriyorlar. Halk çok bir şey istemiyor toplam 200metre kare yeri bu halka bu insanlara fazla görüyorlar.Halk sürekli bana geliyor onların dertlerine çözüm bulamıyoruz demek istemiyorum.
15- 16. sokak arasında lağım suyu taşıyor. Yazın kokudan evde oturamıyoruz. kanallar yapılsın asfalt yapılsın diyen halk artık bir şeylerin düzelmesini istiyor.
25. sokakta kanalizasyon yoktu yeni yapıldı. Devamında yapılması gereken teretuar, kaldırım ve asfalt işi yapılmadı. Yağmur yağınca bu insanlar ne olacak? Bunların sorumlusu Belediye Başkanıdır.

Geldiğimiz Nokta Belli
Dinç, Ak doğan sokağın durumu hakkında, “Buraları bundan 3 yıl öncesinde alt yapı, kanalizasyon asfaltını bölge hisseli olduğu için yapmayacağız dediler. Uzun uğraşlar sonucunda, halktan muvafakatname toplaması sonucunda buranın asfaltını yapacağız dediler. Bunun üzerinde 3 yıl geçti biz hala aynı noktadayız”

Mahallesi için üzerine düşen bir çok görevden daha fazlasını yapan Güvercintepe Mahalle Muhtarı İbrahim Dinç, “Maalesef Başakşehirin İstanbul’un en büyük ilçesi olacağı söyleniyor bizim bölgelerimizin durumu ortada.Bu insanlar perişan, bu insanlar mağdur Allaha havale ediyoruz. Hemen karşımıza Kaya City yapılırken bizim halkımıza bir asfalt fazla görülüyor Allaha havale ediyoruz. “ dedi.
 
Editör: TE Bilisim