Ekip, özellikle yaz aylarında yoğunlaşan gürültü kirliliğine yönelik olarak, 2014 yılında 145 denetim gerçekleştirdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan, Maltepe’deki düğün, eğlence yeri gibi mekan ve işletme sahiplerinin ilgili yönetmelikte belirtilen gürültü sınırları aşmayacak şekilde önlemleri almaları gerektiğine dikkati çekerek, "Maltepe’deki vatandaşlarımızın yaşam kalitesini bozacak faaliyetlere karşı çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. 2011 yılında gürültü konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlükleri'ne yetki devri yapıldığını ifade eden Aslan, uzman mühendis kadroları ile Maltepelilerin yazılı şikayet dilekçelerini ve diğer başvurularını değerlendirdiklerini belirterek, "Hafta içi ve hafta sonunda hem gece hem gündüz ilgili işletmelerden (bar, pavyon, gazino, restoran, düğün salonu, fabrika, atölye, hastane...) ve konutlardan (jeneratör, hidrofor, havalandırma...) kaynaklanan gürültülerin ölçüm ve değerlendirmelerini yapıyoruz" diye konuştu.

145 DENETİM YAPILDI
Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, bu yılın ilk 8 ayı içerisinde 145 işletmede, bakanlık onaylı gürültü ölçer cihazlarını kullanarak ölçümlemeler yaptı. Yönetmelikte belirtilen sınır değerlerin üzerine çıkan kurum ve kişilere 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında caydırıcı para cezaları uygulanarak, 14 bin 040 lira para cezası kesildi. 2013 yılında kesilen ceza miktarı ise 47 bin 403 lira oldu.
Yönetmeliğe göre, eğlence mekânlarında sınır değerlerin üzerine çıkıldığının tespiti halinde Bakanlığın belirlemiş olduğu, 21 bin 115 TL idari para cezası uygulanıyor. İnşaat çalışmaları da gürültü yönetmeliği çerçevesinde denetleniyor. İstanbul Valiliği’nin almış olduğu kararda belirtilen yasal çalışma saatlerine uyulmadan, sınır değerlerini aşarak faaliyet gösteren müteahhit firmalara, eğlence mekanları gibi yerlere 21 bin 115 TL idari para cezası uygulanıyor. Çevre Kanunu kapsamında eğer gürültüyü oluşturan atölye veya işletme ise 7 bin 035 TL, konut ise 700 TL idari para cezası uygulanıyor. 
Editör: TE Bilisim