Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan : "En önemli projem Esenkent, tek hayalim ise Esenyurt'u bir sanayi kenti yapmaktı..."

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) tarafından düzenlenen 2015 yılının zirvedikleri sloganlı ödüllü yarışmada, farklı kategorilerde ödül alan yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, yemekli sohbette yerel basının namuslu bir iş yaptığını, özveriyle çalıştığını kaydetti, "Ancak belediye başkanlarının hep hatalı yanlarını öne çıkarmayın, bazen de olumlu yaptığı işleri öne çıkararak onları şevklendirin" şeklinde öğüttte bulundu.

Zor şartlarda ve imkansızlıklar içerisinde görev yapan yerel basın mensuplarının ortaya koyduğu işleri önemsediğini belirten Gürbüz Çapan, birkaç gazetenin bir araya gelerek daha güçlü yayın organı çıkarabileceğini, bunun da daha etkili sonuçlar doğuracağını söyledi. "Hata aranmak istenirse herkeste hata bulunur" diyen Çapan, "Kamu adına haber yapıyor, belediye başkanlarının eksikliklerini yazıyorsunuz. Bu gayet normal. Ancak bazen de onların güzel projelerini öne çıkartın, onları şevklendirin" tavsiyesini yaptı.
Kendi döneminde yaptığı güzel işlerin ulusal basında yer almasından keyif duyduğunun altını çizen Gürbüz Çapan, "İstanbul eki çıkartan gazeteler vardı. Orada belediye başkanlarının projeleri yer alırdı. Merakla takip eder, o projelerden daha iyisini yaparak ulusal basında yer almak isterdik" şeklindeki örneklemeyle basın ve yerel yönetim arasındaki iletişimin önemine dikkat çekti.

"Esenyurt'a bacasız sanayi"

Maya Restaurant'ta gerçekleşen yemekli sohbette, güncel ve gündeme dair konular ele alınırken, belediye başkanlığı döneminde en önemli projeleri arasında saydığı Esenkent hakkında bilgiler aktaran Çapan, "En büyük hayalim Esenyurt'u bir sanayi kenti yapmaktı. Tekstilkent projesiyle hem bacasız sanayiyi tesis edecek hem de 750 bin Esenyurtlu'ta istihdam sağlayacaktık" dedi. 

Yemekte; İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert'in yanı sıra ödüllü gazeteciler ve İYGAD yönetim Kurulu Üyeleri yer aldı...

Editör: TE Bilisim