Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT ile terör örgütü PKK arasında olduğu iddia edilen görüşmeye ilişkin, "İstihbarat teşkilatımızın, Türkiye’nin en önemli meselesi olan böyle bir konuyla uğraşıyor olması, bunun içinde olmasından daha tabii bir şey olamaz. Amaç terörü bitirmektir. Terörü bitirmenin bütün yöntemleri bir strateji çerçevesi içerisinde yürütülür. İstihbarat teşkilatı da bu çerçevede üstüne düşeni yapar" dedi.

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Almanya'ya gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı'nda konuştu. MİT ile PKK arasında yapıldığı iddia edilen görüşmenin ses kaydının internette yayınlanması ve sonrasında ortaya çıkan tartışmalarla ilgili bir soruya Cumhurbaşkanı Gül, " Her devletin bu tip süreçler, bu tip görüşmelerle ilgili kurulu vardır " karşılığını verdi.

Bu kurulun istihbarat teşkilatları olduğunun belirten Gül, " MİT'in Türkiye'nin en önemli meselesi olan, böyle bir konuyla uğraşıyor olması ve bunun içinde olmasından gayet tabi bir şey olamaz. Amaç terörü bitirmektir. Terörü bitirmenin bütün yöntemleri, bir strateji içinde yürütülür. İstihbarat teşkilatı da üzerine düşeni yapar " şeklinde konuştu.

Almanya ziyareti hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Gül, bu ziyaretin 9 yıl aradan sonra Almanya'ya gerçekleştirilen en üst düzeyli resmi ziyaret olduğunu özellikle vurguladı. (Milliyet)

Editör: TE Bilisim