Sultagazi Mahallesi'nde bölücü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den kovulmasının yıl dönümünde örgüt yandaşları korsan gösteri yaptı.

Polise ve çevredeki okulları taş yağmuruna tutan yüzleri maskeli gösterici, etrafa molotof kokteylleri ile saldırdı. Eylemciler, bir otobüs durağını da taş ve molotof yağmuruna tutarak kullanılamaz hale getirdi.

Teröristbaşının, Türkiye'nin baskıları neticesinde Suriye'den kovulmasının 11. yıldönümünde yaklaşık 500 kişilik grup Karayolları Mahallesi'nde protesto gösterisi düzenledi. Ellerinde bölücübaşının posterini taşıyan ve yasadışı slogan atan, aralarında yüzleri maskeli kişilerin de bulunduğu grup, Yeşilpınar Mahallesi'ne kadar yürüdü. Grup Yeşilpınar Mahallesi'nde yapılan açıklamanın ardından Karayolları Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Yüzleri maskeli kişilerden bazıları yol kenarında güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet Polisi'ni ve Avrupa Konutları İlköğretim Okulu'nu taşladı. Olay sonrasında okulun bazı camları kırıldı. Yine ön saflarda çocuklar kullanıldı. Hızını alamayan göstericiler, yoldan geçmekte olan bir belediye otobüsünü de taşladı. Belediye otobüsünün bir camı kırıldı.

Karayolları Mahallesi'nde yeniden toplanan grup molotof kokteylleri ile çevreye saldırdı. Olaylardan bir otobüs durağı da nasibini aldı. Otobüs durağı molotof kokteylleri ve taşlarla paramparça oldu. Molotof kokteyllerinin etkisiyle alev alev yanan otobüs durağı, olay yerindeki sivil polisler tarafından yangın söndürücüyle söndürüldü. Grup, olaylardan sonra arka sokaklara kaçarak dağıldı.
Editör: TE Bilisim