İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında görevden alınan ve yerleri değiştirilen emniyet mensupları yargıya çifte dava açmaya hazırlanıyor. Polisler yargıdan hem göreve iadelerini isteyecek, hem de yaşanan hak mağduriyetinin maddi ve manevi tazminini talep edecek.

İDARİ DAVAYA PARALEL "TAM YARGI" DAVASI

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, mağdur durumda olan birçok emniyet personelinin hak kayıplarını tazmin etmek için idari davaya paralel olarak "Tam Yargı" davası açmaya hazırlandığını açıkladı. Sezer, mağdur durumda olan emniyet mensuplarına başvuru halinde gerekli hukuki desteği vermeye hazır olduklarını da belirtti.

60 GÜN İÇİNDE BAŞVURU


17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında görevden alınan ve yerleri değiştirilen emniyet yetkililerinin, 60 gün içerisinde İdare mahkemelerine başvurmaları halinde, göreve iade edilme hakkına sahip oldukları belirtildi. Mevzuatın dışına çıkmayan emniyet mensuplarının görevden alınmasının hukuka aykırı olduğunu belirten hukukçular, 60 gün içerisinde açılacak davada İdare mahkemelerine yürütmeyi durdurursa kararın 30 gün içinde yerine getirilmesi gerektiğini belirtti. Yapılan işlemlerin kanuna aykırı ve keyfi uygulamalar olduğunu vurgulayan hukukçular, mağdur olan kamu görevlilerinin İdare mahkemelerinde açılacak davalar sonucunda yürütmeyi durdurma ve göreve iade kararlarının çıkacağı belirtiliyor.

'TAM YARGI' DAVASI

Emniyet mensuplarının görevden alınmalarıyla oluşan süreçte polisler iki davayı da aynı anda açabilecek. İlk olarak İdare Mahkemesine görevlerine iade edilmek için dava açabilecek olan polisler bu geçen zaman zarfında yaşadıkları maddi ve manevi kaybı da ek olarak devletten tazmin edebileceği belirtiliyor. Buna hukukta "Tam Yargı" davası deniyor. Emniyet mensupları hiçbir gerekçe gösterilmeden yapılan görev yeri değişimi sırasında maddi kayıpların yanı sıra toplum nezdinde küçük düşme gibi manevi kayıplara da uğradığına dikkat çekiliyor. (Kaynak: Bugün) 
Editör: TE Bilisim