5 Mayıs’ta Gaziosmanpaşa ilçesinde yer yerinden oynayacak.
Sarıgöllülerin büyük merakla bekledikleri şenliklerde klarnetiyle ulusal ve uluslar arası alanda birçok konser veren Serkan Çağrı’nın yanı sıra Rumeli Band Orkestrası ve Mehteran ve müzik grupları da yer alacak. Klarnet, gül ve ateş eşliğinde doğa canlanıyor….

GOP’TA 1. HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ…

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, 5 Mayıs’ta İstanbul Caddesi kenarındaki alan üzerinde kutlanacak Hıdrellez Şenliklerine tüm vatandaşların davetli olduğunu belirterek, “Bu gecede geleneksel kutlama coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Şenlikte pamuk helvacıdan, köfteciye, adak ağaçlarından canlı müziğe kadar her türlü etkinlik gerçekleştirilecek. Bu yıl ilki gerçekleştirilecek bu şenliklerin birlik ve beraberlik içinde ayrısız gayrısız nice yıllara ulaşmasını diliyorum” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Doğa’nın her baharda canlanışını temsil eden 5 Mayıs’ta Hıdrellez Şenlikleri düzenleyecek. Sarıgöl Mahallesi İstanbul Caddesi Şelale Parkı üzerindeki alanda düzenlenecek şenlikler için Romanların ağırlıklı olarak yaşadığı Sarıgöl’de heyecan daha şimdiden doruğa tırmanmış durumda. Şenlikler için gün sayan Sarıgöl’de 5 Mayıs akşamı saat 19.00 başlayacak olan ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’unda katılacağı şenlikler için hazırlıklar start aldı. Şenliklerin düzenleneceği alana o gece dev taklar kurulurken, dilek tutmak için sembolik ağaçlar ışıklandırılarak yerlerini alacak.

Park ve şenlik alanının rengarenk ışıklarla süsleneceği şenliklerde İstanbul’un eski şerbetçisi, pamuk şekercisi , mısırcıları da ücretsiz dağıtımda bulunacak. Ateşlerin üzerinden atlanıp olumsuzluklardan arınılacağı sembolik kutlamalar sonrası ışıklandırılan kamelyalar ve yerlere serilen kilimlere oturacak vatandaşlar Türk müziğine uygun solo klarnet üreterek bu alanda çığır açan ünlü klarnetçi Serkan Çağrı’yı dinlerken felekten bir gece çalarak, Bahar’a merhaba diyecekler.

Şenliklerde günün anlamına uygun yemekler dağıtılırken Rumeli Band Orkestrası ile Mehteran ve Müzik Grupları Roman müziğinden, Rumeli müziğine kadar geniş bir yelpazede şarkılarını seslendirecekler. Roman vatandaşların rengarenk baharın canlılığını sembolize eden elbiseleriyle katılacakları gecede izdiham yaşanmaması için gerekli güvenlik önlemleri de alınacağı bildirildi.
Editör: TE Bilisim