Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, belediye personelini bir iftar yemeği ile bir araya getirdi. Yemekten sonra bir konuşma yapan Göksu personele bazı tavsiyelerde bulundu. Göksu, “Biz naz makamıyız. Lütfen belediyemizde emir kipi kullanılmasın” dedi.

     Daha önce bürokrasiden siyasete, sivil toplum kuruluşlarından şehit ailelerine, okul müdürlerinden cami imamlarına kadar Esenler’in tüm yönetici ve kanaat önderlerini iftar sofrasında buluşturan Esenler Belediye Başkanı bu kez de kendi personeli ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Esenler Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeğine Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ile birlikte tüm işçi ve memurlar katıldı. Belediye çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği yemek sonrasında bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, belediye çalışanlarının Esenler’in yükünü çeken bir ekip olduğuna işaret ederek, “Belki ekonomik değerinin üzerinde bir enerji sarf ediyoruz. Ancak, ülkemizde ve dünyanın değişik ülkelerinde yoksulluk içinde milyonlarca insan var. Allah’a şükür biz soframıza oturduğumuzda bir dilim ekmeğimiz ve içecek bir tas çorbamız var” dedi.

     Patronumuz halk

     Belediyenin esas patronunun sokaktaki halk olduğunu vurgu yapan Göksu, “Bu halka karşı sorumluluklarımız, ödevlerimiz var. İlçemizin dertleri çok. Dertlerini çözmek için de bu dertlerle dertlenen insanlara ihtiyaç var. Bizler bu görevi üstlenmiş kişileriz. Görevinizi hakkıyla yerine getirmezseniz mutlaka bu dünyada karşılığını görürsünüz. Fakat bir de bu dünyanın öbür tarafı var” dedi ve personele şu tavsiyelerde bulundu:

     Görevinizi emanet bilin

     “Öncelikle yaptığınız görevi kutsal bir emanet olarak biliniz. Vicdanınızda zerre kadar bir sorumluluk, insanlık varsa o emaneti iyi korursunuz. Çocuğunuzu veya sizin için değerli bir başka şeyi emanete bıraktığınız birisi ihanet ettiğinde nasıl bir halet-i ruhiye içinde olursunuz? İşte sizin koltuklarınız da sizlere birer emanettir.

     Tebessümü  eksik etmeyin

     İkincisi yüzünüzden tebessümü eksik etmeyin. Hepimiz insanız. Gündelik sıkıntılarımız, problemlerimiz olur bunları anlayışla karşılıyorum. Ancak, bunu halka yansıtmayacağız. Çok sıkıntılı oldukları günlerde sahneye çıkmak mecburiyetinde kalmaları ile ilgili olarak sanatçıların (İçimiz kan ağlasa da yüzümüz güler) dediği gibi biz de ne kadar moralimiz bozuk olursa olsun gelen vatandaşa asla tebessümü eksik etmeyeceğiz. Eğer bir personelle ilgi 3 şikayet gelirse yollarımı ayırırım.

     Empati yapın, emir kipi kullanmayın 

     Bir de empati yapın. Bir işi için size gelen vatandaşın yerinde siz olsaydınız kendinize nasıl davranılmasını isterdiniz? Bunu sık sık kendinize sorun. Amirinden memuruna kadar belediyemizde (yap, getir, götür) şeklinde emir kipi kullanılmasını istemiyorum. (Yapar mısın, getirir misin, götürür müsün?) şeklinde konuşsak ne kaybederiz? Bize saygı, nezaket ve zerafet yakışır. İnsanlık hiçbir zaman ölmez.

     Hep aşağıdakine bakın 

     Eğer hayatta mutlu olmak istiyorsanız hep kendinizdekinden aşağıya bakın. Kendinizden yukarıdakine bakarsanız her zaman mutsuz olursunuz. Dosdoğru olun, eğilmeyin, bükülmeyin. Biz bir takımız. Takımın kuralları vardır. Takımın kurallarını bozmak isteyenlerle beraber olamayız. Hele hele vatandaşa kötü davranan, asık suratlı olanla hiç çalışamayız. Biz naz makamıyız.

     Esenler’in 5 öncelikli problemi

     Esenler’in en öncelikli 5 problemi var. Bunlar; algı, sosyal, kültürel, fiziki ve coğrafi problemler. Esenler önceden hep kötü olaylarla anılıyordu. Halbuki ortalama günlük polisiye olayı 15 iken diğer bir çok ilçedeki sayı bunun iki katı. Buna rağmen Esenler hep olumsuzluklarla belleklerde kalmış. Biz bu imajı değiştirmeye çalışıyoruz. Ramazan ile birlikte Esenler örnek projeleri ile ulusal basında yer almaya başladı. Ramazan’da en çok konuşulan ilçe Esenler olmuştur. Hepinize teşekkür ediyorum. Esenler’in bütün problemlerini çözerek vefa borcumuzu ödemeye çalışacağız”.

Editör: TE Bilisim