Dünya Engelliler Günü, Esenler’de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanıyor. Programlar kapsamında dün ilçe protokolüyle önce kahvaltıda, ardından da Davutpaşa Caddesi’nde yapılan engelli yürüyüşünde bir araya gelen engelliler, bugün de özel bir programda bir araya geldi.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi Müdürlüğü’nün (İSEM) ortaklaşa düzenlediği Dünya Engelliler Günü Konseri’nde bir araya gelen engelliler, gönüllerince eğlendiler. Esenler Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleşen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, İSEM Müdürü Bekir Köksal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Fuat Karaman, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Kemer Mahallesi muhtarı Rüstem Beyaz, Belediye birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda engelli ile ailesi katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İSEM Müdürü Bekir Köksal, İSEM’in yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetlerden kısaca bahsederek, engellileri topluma kazandırmak için çalışmaya aralıksız devam edeceklerini söyledi.

GELİŞMİŞLİĞİN GÖSTERGESİ

Köksal’ın ardından konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, engellilerin toplum içinde günden güne daha etkin rol oynamasından duyduğu memnuniyeti belirterek, “Engellilere değer vermek gelişmişliğin göstergesidir” dedi. Son 10 yılda engellilere yönelik çalışmaların arttığını dile getiren Çetinkaya, programda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Programda konuşan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan da, “Kardeşlerimizin başarılarını görmekten onlar adına gururlandım” diyerek söze başladı. Engellilerin artık toplumun tam merkezinde yer aldığını aktaran Özkan, İSEM’e çalışmalarından dolayı şükranlarını sundu.

YÜK DEĞİL, ZENGİNLİK

Programda son konuşmayı yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bir insanın hayatında en kutsal varlığı, çocuğudur” diyerek başladı. Anne babaların çocuklarının huzuru için türlü fedakârlıklarda bulunduğunu söyleyen Göksu, “Öyle zannediyorum, sahnede konser veren çocukların o mutluluğunu görmek dünyada her şeye değerdir herhalde” dedi. “Türkiye artık çok değişti” diyen Göksu, “Düne kadar Türkiye, kendi ülkesindeki engellilerin sayısını dahi bilmiyordu. Ne kadar engellisinin olduğunu bilmeyen bir Türkiye’den bugün engellilerin birçoğunun sosyal güvenlik meselesi çözülmüş, artık engellileri bu ülkede bir yük olarak değil bu ülkenin bir zenginliği olarak görüp onları hem sosyal hayatla, hem de ekonomik hayatla bütünleştiren, bu toplumda onlar için yapılması gereken her türlü seferberliği yapmış bir ülkede yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

HER ŞEY BU KAMPÜSTE

Esenler Belediyesi olarak engellilere yönelik çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Göksu, “Önümüzdeki dönemde İstanbul Esenler Engelliler Kampüsü yapacağız” dedi. “Engelliler için hayata dair ne arzu ediliyorsa onlar bu kampüste yer alacak” diyen Göksu, engelliler için yaptıkları çalışmalardan dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ve İSEM yetkililerine teşekkür etti.

COŞKU DOLU KONSER

Program, İSEM Müzik Grubu İSÖMX’in Dünya Engelliler Günü nedeniyle verdiği konserle devam etti. Otizmli, görme engelli ve ortopedik engellilerden oluşan İSÖMX, söyledikleri şarkı ve türkülerle salonu dolduran vatandaşlara eğlence dolu dakikalar yaşattı. İşitme engelliler için işaret diliyle türküler de söyleyen engelliler, yaptıkları yöresel halk oyunları ve sema gösterileriyle de herkesi kendilerine hayran bıraktılar.  
Editör: TE Bilisim