Esenler Belediyesi, vatandaşları çevre temizliği konusunda bilinçlendirmek ve daha duyarlı hale getirmek maksadıyla 16 gün sürecek “Bahar Temizliği” kampanyası başlattı. Kampanya, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu’nun da iştirakiyle Menderes Mahallesi’nden başladı.

     “Evimiz kadar temiz Esenler” sloganıyla başlatılan kampanyanın açılışı, Esenler Cumhuriyet Meydanı’nda Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Akbulut, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Belediye Birim Müdürleri, okulların çevre kulübü öğrencileri, belediye temizlik personeli ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

     Kampanyanın başlatılması münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, bu kampanyaya niye ihtiyaç duyduklarına değinerek, “Tabiatın adeta kendisini yenilediği bu güzel bahar mevsiminde biz de Esenler’de bir güzellik başlatalım istedik” dedi.

     Esenler’in temizlik konusunda İstanbul’un en iyi ilçelerinden birisi olduğunu belirten Göksu, “Ancak biz daha da iyi olsun istiyoruz. Kampanyamız her gün bir mahallemizde devam edecek. 16 gün sürecek kampanya boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü başta olmak üzere tüm ekiplerimiz bu mahallelerimizde nerede aksaklık ve eksiklik varsa bunu gidermeye çalışacak. El atmadık problem kalmayacak. Hayat temizlikle başlar, çevre ile güzelleşir. Tüm hemşehrilerimizi kampanya boyunca bize destek vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

     Evimiz kadar temiz Esenler

     Bugün başlatılan kampanya ile Esenler’in nefes borularını açacaklarını söyleyen Göksu, “Evlerimizi, camlardan balkonlara kadar temizleyip nasıl pırıl pırıl hale getiriyorsak sokaklarımızı da öyle yapalım. Herkes evinin önünü temizlerse bu iş bitmiştir. İlçemizi evimiz kadar temiz, evimiz kadar huzurlu, evimiz kadar güvenli, evimiz kadar güzel ve yaşanabilir yapalım. Bütün gayretimiz bunun için. Bu gayretimizde sizleri de yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

     Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da kampanyanın bahar temizliğinden ziyade bahar şenliğine dönüştüğünü belirterek, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

     Temizliğin bugün veya 16 gün sürecek bir eylem olmadığının altını çizen Madenoğlu, “Temizlik aynı öğrenme gibi doğumdan ölüme kadar geniş bir sürece yayılan hayat tarzıdır. İnsanın fiziki ve ruhi sağlığı ile ilgili ömür boyu bir süreçtir. Öğrencilerimiz de bugün okullarında temizlik ile ilgili öğrendiklerini sahada tatbik edecekler” diye konuştu.

     Menderes’den başladı

     Konuşmaların ardından, törene katılan protokol ve tüm davetliler, kortej halinde İnönü Caddesi’ni müteakiben Menderes Mahallesi’ne girdiler. Kortej boyunca öğrenciler üzerinde “Doğa bekçiyle değil, sevgiyle korunur”, “Çevreyi korumak sevgiyle başlar”, “Çevreyi koruyalım neşeyle yaşayalım”, “Çevreyi hor gören geleceği zor görür”, “Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur”, “Temiz çevre uygarlığı ölçüsüdür” ve “En iyi temizlik, kirletmemektir” şeklinde yazıların bulunduğu dövizler taşıdılar. Yürüyüş boyunca esnafa ve vatandaşlara çöp poşeti, temizlik ve çevre konusunda uyarıcı broşürler dağıtıldı.  

     Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu da, bir süre Menderes Mahallesi’nde temizlik ekipleri ve öğrencilerlerle birlikte çöp topladılar.

     Burada programa katılanlara kısa bir teşekkür konuşması yapan Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, “Bugün başlattığımız bu temizlik kampanyası her gün bir mahallemizde devam edecek. Her gün bir mahallede olacağız. Tüm ekip arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim