Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinin startını, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımlarıyla gerçekleştirdiği iki ayrı programla verdi. İlk program Esenler Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Buradaki programa Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitil Müdürü Bayram Ercan, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Danışmanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Hep birlikte kahvaltı ikramının ardından başlayan programda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler’de çok ciddi çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, Esenler’de yaşayanların artık huzurlu ve mutlu bir şehirde yaşadıklarını söyledi.

Özkan’dan sonra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu kürsüye geldi. Esenler’in 30 Mart yerel seçim startını verme konusunda çok acele eden ve gayret eden ilçelerden bir tanesi olduğunu söyleyen Göksu, “Sayın bakanımız bugün Havaalanı Mahallesi’nde bölgeyi gezip açıklamalarda bulunacaklardı. Arzu ettik ki, Esenler ilk seçim startını da hem sivil toplum örgütlerimizle hem siyasilerimizle, Sayın Bakanımızın teşrifiyle yerel seçimlerin startını birlikte verelim istedik” dedi.

KURALIMIZ VATANDAŞIN RIZASIDIR

Esenler’de ve Türkiye’de en çok konuşulan konunun kentsel dönüşüm olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Göksu, yoğun bir yapı stoğunun olduğu Esenler’de dönüştürmenin oldukça maharet isteyen bir çalışma olduğunu belirtti. Türkiye’de en çok mesafe kat eden ilçelerin başında Esenler’in geldiğini ifade eden Göksu, Esenler’deki herkes dönüşümdeki güzelliği ve artı değeri gördükçe bir toplumsal aklın inşasında hep birlikte yoğun bir gayretin içine girecektir” dedi. Artık Esenler’de hiç kimsenin (ben binamı dönüştürecektim; ama önümüzde şöyle engeller vardı) diyebileceği hiç bir bahanesi kalmadı” diyen Göksu, “Devletin, belediyenin sunduğu imkânlarla şehrin dönüşmesi çok ama çok hızlı bir şekilde yapabilecek noktaya geldi” dedi.

Dünyadaki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Göksu, Esenler’de ve tüm Türkiye genelinde kentsel dönüşümün öncelikle can güvenliği için yapıldığını kaydeden Göksu, “Kentsel dönüşümdeki temel kuralımız vatandaşın rızası ve vatandaşın isteğidir. Biz bir iş yaparken önceliğimiz şudur. Bizim önceliğimiz bu hak sahibi, mesken sahibi, mekân sahibi, öyle bir hakkaniyet içinde kendi dönüşümünü yapmalı ki bir kuruşu zerre kadar heba olmamalı, ömrünü verdiği, hayatının verdiği o dört duvardan mağdur değil, mağrur bir şekilde çıkmalı. Bizim için en önemli olan şey budur.” dedi.
“Sayın Bakanımızla bundan sonra yürüyecek çalışmalarla Esenler’deki kentsel dönüşüm konusunda Esenler halkıyla birlikte vereceğimiz el ele, gönül gönüle birlikteliğimizle çalışmaları yürüteceğiz diyen Göksu, “Biz depremin felaketini beklemek yerine deprem öncesi hazırlıklarımızı hakkıyla yapmış, bela ve musibetlere karşı tedbirimizi almış, takdiri Allah’a bırakmış hale geleceğiz. Bu açıdan hepimize düşün görev şudur: Bu güzel lokasyondaki bir ilçe şehrin varoluşu değil, şehrin markası olarak anılması gerekir. Şehrin markası olarak anılması için herkesin elini taşın altına koyması gerekir” dedi.

GÖKSU HEPİMİZ İÇİN BİR ŞANS

Göksu’dan sonra konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise; “Esenler’in benim kalbimde özel bir yeri vardır siyaseten. Bizim hep yüzümüzü daha fazla güldüren bir ilçedir burası. Esenler bizi hep güldürdü. Buranın çok güzel özellikleri var. Esenler’de Tevfik Bey gibi değerli bir kardeşimizin olması hem İstanbul için, Türkiye için, hem AK Parti için, hem de sizler için bir şans” diye konuştu.

ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ

Kentsel dönüşüm konusuna vurgu yapan Güllüce, “İnşallah çok güzel şeyler olacak. Türkiye’de bu ilçemiz örnek, küçük şeylerin pazarlığını yapmayan, küçük şeylere tenezzül etmeyen ama hakkından da feragat etmeyen güzel bir örnek sunacak” dedi. Kentsel dönüşümde halkın isteğinin önemli olduğunu söyleyen Güllüce, “Rağmen diye ben bir şeyi kabullenmiyorum. Anlaşarak, uzlaşarak olmasından yanayız. Vatandaş rızasıyla yapılır, değilse yapılmaz. Bu, bu kadar kolay” dedi. “Bakanlık olarak Esenler’e elimizden gelen desteği vereceğimizi söylemek istiyorum. Güzellik nerede varsa orada olacağız. Kim güzel şeyler icat ediyorsa biz de onun yakıtı oluruz, destekçisi oluruz” diyen Güllüce, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili de, “Başkanımızın yaptıkları ortada. Yapacakları belli. Aslında Esenler’de seçim yok. Esenler’deki seçim noter onayı gibi bir şey” dedi. Güllüce’ye konuşmasının ardından Belediye Başkanı Göksu, günün anısına bir hediye takdim etti.

SEÇİM İRTİBAT BÜROSUNU AÇTI

Esenler Kültür Merkezi’ndeki toplantının ardından Havalaanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı’nı gezen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu daha sonra aynı mahalledeki bir seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Başkan Göksu burada da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi verdikten sonra seçim irtibat bürosunun kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür etti.
Seçim irtibat bürosunun açılışında halka hitap eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenlerlilerin ilçelerinde yürütülen projelerin yurdun dört bir yanına duyurması gerektiğini dile getirerek, AK Parti iktidarının Türkiye’nin gelişimi ve dönüşümü için sürekli çalıştığını söyledi. AK Partili belediyelerin çalışmalarını takdir ettiğini belirten Güllüce, “Bu milletin derin bir aklı vardır, kime oy vereceğini bilir” dedi.

BU EKİBE YAKIT OLUN

Özellikle Kentsel Dönüşüm’de Esenler’in ciddi bir yol kat ettiğini ifade eden Güllüce, “Bu yola çıkarken bu kadar hızla yol alınabileceğine umudum yoktu. O yüzden buraları gördükçe çok moral buldum” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir evrak imzalatmak için gecenin 2'sinde gittiğini söyleyen Güllüce, "Başbakan gece 2'de bir evrak imzalatmaya gittiğimde, tutamıyordu gözlerinin kapaklarını. Artık vücut dayanamıyor. Gecenin 2'si. Böyle bir çalışan ekip var. Bu ekibe yakıt olun, bu ekibe gaz olun” diye konuştu.





 
Editör: TE Bilisim