Göksu projelerini esnafa sordu
 
Esenler Belediyesi, ilçe için hayati öneme haiz ulaşım ve altyapı projeleri konusunda esnafa bilgi verdi, onların görüşlerini aldı. Toplantıda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Biz en mükemmelini yaptığımızı iddia etmiyoruz. Ancak, en mükemmelini yapmaya çalışıyoruz” dedi.


İlçede yürütülen önemli fiziki projeler konusunda her zaman halkın görüşlerine başvuran ve katılımcı demokrasiyi uygulamaya çalışan Esenler Belediyesi bu tutumunu, Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi ve altgeçit projesi ile Atışalanı Caddesi ıslahı ve çevre yoluna çıkış projesi konusunda da sürdürdü. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen bu çalışmalar konusunda, daha önce esnafı ziyaret ederek tek tek bilgilendiren ve görüş alan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, son olarak bir de esnafı belediyeye davet ederek onların görüşlerine başvurdu. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda toplanan esnafa önce Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk animasyon eşliğinde, alternatifli ulaşım projelerini anlattı.


Esenler’deki trafik problemini önemli ölçüde çözecek Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi ve altgeçit projesi hakkında bölge esnafına detaylı bilgi veren O. Oğuz Türk, Atışalanı Caddesi ıslah projesinin de birden çok örnek animasyonunu esnafa izletip hangisini tercih ettiklerini sordu.  Yine aynı proje kapsamında Atışalanı Caddesi’nden çevre yoluna çıkış ve çevre yolundan Esenler’e giriş noktalarında Esenler Belediyesi’nin ürettiği örnek projeler de toplantıda masaya yatırıldı.

Bu projenin uygulanması konusunda da esnafın görüşleri alındı. Projelerin animasyonlarını izleyen ve anlatılanları dinleyen esnaf sıra ile söz alarak projeler hakkında görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. Projelerin Esenler için hayati öneme haiz olduğunu dile getiren esnaf, “Tamamlanana kadar oldukça sıkıntı çekeceğiz. Ancak doğrusu bunlar katlanmaya değer projeler” görüşünde birleştiler.


Esnaf şaka sanmış


Esenler Belediyesi Fen İşleri Müdürü Nihat Karataş, Plan ve Proje Müdürü Mustafa Uyar ve bazı Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de katıldığı toplantıda son olarak Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu görüşlerini açıkladı. Cumhuriyet Meydan düzenlemesi ve altgeçit projesinde 120 metre tünelin yapılacağını kaydeden Göksu, “Fakat, bunu 170 metreye kadar uzatabiliyoruz. Sistem, tünelin uzatılmasına imkân sağlıyor.

Yaklaşık 6 ay önce esnafı dolaşarak söz konusu çalışmaların başlayacağını, zarar görebileceklerini, tedbirlerini almalarını söylemiştim. Ancak bugün anlıyorum ki, o gün söylediklerimi esnafımız şaka sanmış. Bu işin şakası olur mu?” dedi.


Yayayı önceleyen bir proje

Atışalanı Caddesi’nin ıslahında 2 ayrı proje hazırladıklarını belirten Göksu, “Bunlardan birincisi hiçbir parklanmanın olmadığı proje, ikincisi de kısmi parklanmanın olduğu proje. Gönlümüz, prestij cadde olarak düşündüğümüz Atışalanı Caddesi’nde hiçbir parklanmanın olmadığı projeden yana. Ancak, Esenler halkının yüzde 80’inin bir şekilde uğradığı çok önemli bu caddenin maalesef alternatifi yok. Yeni anlayışımız, aracı değil, yayayı önceleyen bir proje. Fakat, nihai amaç kullanıcıların memnun kalmasıdır. Projeleri uygularken esnafımızı da mağdur etmemeliyiz. Onun için sizin görüş ve düşünceleriniz bizim için çok önemli” dedi.


Cadde ota park olur mu?

Esenler’in 1307 cadde ve sokağının bulunduğunu kaydeden Göksu, “Esnaf arkadaşımız, Atışalanı Caddesi’ne park edilen aracın 4-5 gün kalabildiğinden bahsetti. Biz her şeyi göremeyebiliriz. Esenler’in en önemli caddesi oto park gibi kullanılabilir mi? Bu insafsızlık değil mi? Bunu hemen bize veya polise bildirseniz o araç hemen çekilir. Bu konularda bizlere yardımcı olmanız gerekir” dedi.


Mükemmelini yakalamaya çalışıyoruz


Atışalanı Caddesi’nde cephe giydirme çalışması da yapılacağını ve yakında bu çalışmaların başlayacağını söyleyen Göksu konuşmasına şöyle devam etti: “Her binanın ayrı ayrı projesini hazırlıyoruz. Bina dışındaki klimadan, tabelaya kadar her şey düzenli olacak. Bu caddemizi dediğim gibi prestij caddesi haline getirmek istiyoruz. Buraya gelen vatandaşların yüzde 20’si başka ilçeden alış-veriş için geliyor. Bu sayıyı daha da artırmak istiyoruz. Biz her şeyi görüyor ve mükemmel yapamayabiliriz. Ancak, niyetimiz en mükemmelini yapmak”.


Zamanından önce bitirmek istiyoruz

Esnafın çalışmaların ne zaman biteceğinin sorması üzerine Başkan Göksu, “Cumhuriyet Meydan düzenlemesi ve alt geçit projesi 300 gün, Atışalanı Caddesi ıslahı ve çevre yoluna giriş-çıkış düzenlemesi ise 240 günde bitirilmesi planlanıyor. Ancak, biz bu sürelerin daha da öne çekilmesi için ilgililerle görüşüyoruz” dedi. Başkan Göksu, Tekstlilkent-Beşiktaş metro güzergahı ihalesinin de önümüzdeki Şubat ayı içinde yapılacağını söyledi.

 

Editör: TE Bilisim