Haklarında yakalama kararı çıkarılan Cengiz ve Engin Yıldırım kardeşlerin mallarına da hacizkararı çıkarıldı.
Hürriyet'in haberine göre, Gübretaş’ın Genel Müdürü Kutlu da 1 milyon 225 bin liralık alacağı için haciz koydurttu. Geçtiğimiz yıl haziran sonu itibariyle uygulamaya giren haciz kararında borçlu olarak da, İron Demir’in sahibi Cengiz Yıldırım gösterildi.
SAHİPLERİNE ULAŞILAMIYOR
Bu gelişmeden birkaç ay sonra ise piyasaya yüklü bir borç bıraktığı belirtilen İron Demir’in sahibi Yıldırım kardeşler hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Savcılığın talebi sonrası, Gebze Sulh Ceza hakimliği, iki kardeş hakkında ‘soruşturmadan kaçtıkları’ gerekçesiyle 10 Kasım’da yakalama kararı verdi. Kadıköy-Kartal Metrosu başta olmak üzere bir dizi büyük projede yer aldıklarını belirten İron Demir’in sahipleri Cengiz ve Engin Yıldırım kardeşlere bir süreden beri ulaşılamıyor.
Şirket sahiplerine ulaşılamaması ile birlikte piyasaya verdikleri çekler karşılıksız çıktı; işyerleri boşaltıldı.
SAVCILIĞA 16 İSİM VERİLDİ
Çok sayıda alacaklı firma şirkete yönelik icra takibi yaptı. Firma sahipleri ise İstanbul AnadoluAsliye Ticaret Mahkemesi’ne yaptıkları iflas erteleme başvurusu sonrası tedbir kararı aldı.
Alacaklı firmalar bir yandan hukuki süreci işletirken, bazıları da savcılığa suç duyurusunda bulundu. İron Demir’in sahiplerine yüklü miktarda demir veren bir şirket de, aldığı çekler karşılıksız çıkınca ve şirket sahiplerine ulaşamayınca geçtiğimiz 5 Ağustos günü Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.
Firma adına yapılan başvuruda, Yıldırım kardeşlerin yanı sıra, kendileri ile birlikte çalışan toplam 14 kişinin ismi savcılığa verildi. 
Editör: TE Bilisim