Türkiye genelinde yapılan 43 bin 200 başvuru arasından seçilen 6 bin genci bir araya getiren toplantıya, Avrupa Parlamentosu 3. ve 4. Dönem Milletvekili Ozan Ceyhun,Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcısı M. Besim Müftüoğlu MCD Gençlik Kulübü Başkanı Maksut Coşkun Dokunulmaz, alanında uzman pek çok isim katıldı.



Yarınlardaki ışığı görmek mutluluk verici

Daha önceki dört gezide, 200 gence Avrupa seyahatleri ve çeşitli iş olanakları sunan, seyahat edilen şehirlerde Türk kültürünün tanıtılmasına ve gençlerin iş dünyasına daha deneyimli ve daha donanımlı hazırlanmasına katkı sağlayan toplantıda konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay; büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade ederek, katılımcıları 'Burada sizinle birlikte olmak, bu ülkenin yarınlarındaki ışığı görmek farklı bir mutluluk vesilesi dolayısıyla sizlere ev sahipliği yapmak burada sizlerle birlikte olmaktan büyük keyif aldığımı bildirmek istiyorum. Tekrar hoş geldiniz şerefler verdiniz. Ben bu vesileyle gençlik kulübüne, Avrupa Birliği Bakanımıza ve bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma bir kez daha cani gönülden teşekkür ediyorum .' sözleriyle selamladı.



Çorbada tuz olmak onur meselesi

Önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanlığı görevini bırakacağını ifade eden Yeniay, ' İnanıyorum ki bu gezi sonunda seçilen 80 kardeşimiz çok büyük kazanımlarla ülkemize dönecektir. Zira şunu hep mutluluk içinde söylüyorum, gerçekten çok güzel bir ülkemiz var. Bir şeyde hep sorumluluk duydum o da şu ; dünyadaki gelişmiş kentlere gittiğinizde oradaki gerek yapılaşmaları gerekse şehirciliği ve oradaki sosyal yaşamı gıptayla izledim. O zamanda hep kendime sordum , acaba buradaki insanlar bizden daha mı zeki , daha mı çalışkan yoksa daha mı zengin, aslında hiçbirisi değil... Sadece daha planlı, daha programlı, daha misyonel bir yaklaşımla, daha öngörülü bir yaklaşımla bugünkü kentlerini bugünkü sosyal yaşamı inşa etmişlerdir. İnanıyorum ki bu ülkeye çok daha fazlasını sizler katacaksınız. Hepinizi sevgiyle muhabbetle selamlıyorum.Bu çorbada tuz olmak büyük onur meselesi.' diye konuştu.

AB yolunda emin adımlarla ilerliyoruz

Avrupa Parlamentosu 3. ve 4. Dönem Milletvekili Ozan Ceyhun; Avrupa Birliği'ne girme yolunda Türkiye'nin emin adımlarla ilerlediğini ifade ederek,' 6000 kişiden sonuçta 80 kişi kalacak ve bu 80 kişi çok önemli misyonu yerine getirecek. Avrupa Birliği üyesi olsun veya olmasın çoktan Avrupalı olan bir ülkenin tanıtımı gibi çok önemli misyon yükleneceksiniz. Bu cümlenin sonunda özellikle Avrupa Birliği Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’ nun yürekten selamlarını iletmek isterim.' dedi.



Mutluyuz

MCD Gençlik Kulübü Başkanı Maksut Coşkun Dokunulmaz ise; 'Yaklaşık 5 aydır bir sürecimiz vardı bugüne gelene kadar. Bu kadar kişinin katılacağını bizde beklemiyorduk geçmiş organizasyona bakarak. Genelde %25 fire veriyorduk ama bu sene %25 değil, %100 yaptık hepinize teşekkür ederim. Sizleri burada görmekten son derece mutluyum. Bu atmosfer bile ülkemizin ileride , siz değerli gençlerimiz sayesinde neler yapabileceğinizin garantisidir. 81 ilden üşenmeyip kalkıp buraya kadar geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Bizim tarafımızdan sizleri burada ağırlamak son derece onur verici ve hepinize tekrardan teşekkür ediyorum.
Açılış konuşmalarının ardından Spiker Burak Törün moderatörlüğünde alanında uzman isimlerin katılımıyla 'Hedef ve Başarı' konulu panel gerçekleştirildi. Toplantı sonunda katılımcılara plaket takdim edildi.



80 genç Avrupa yolcusu

Daha önceki dört gezide, 200 gence Avrupa seyahatleri ve çeşitli iş olanakları sunan "Gençlik Otobüsü 5 Projesi”ne bu yıl 6 bin genç katıldı. Toplantı sonrasında ikişer dakikalık video çekerek kendilerinin bu otobüste yer almak için neden seçilmesi gerektiği sorusunu cevaplayan ve bu aşamayı da başarıyla tamamlayan 80 kişi "Gençlik Otobüsü”ne katılmaya hak kazanarak, Avrupa'nın 15 ülkesini ve 28 şehrini gezerek, ülkemizi tanıtmaya hak kazandı.
Editör: TE Bilisim