İBB Gençlik Meclisi donma tehlikesi nedeniyle sokaklardan alınarak Zeytinburnu Spor Kompleksi’ne getirilen evsiz vatandaşları ziyaret etti. Barınmadan temizliğe, yemekten giyime kadar her türlü ihtiyaçları karşılanan evsiz vatandaşların akşam yemeği servislerini de ziyareti gerçekleştirilen İBB Gençlik Meclisi üyeleri yaptı.

Her türlü ihtiyaçları karşılanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi zorlu kış koşullarında sokaklarda yaşayan vatandaşları donma tehlikesiyle karşılaşmamaları için bir süredir Zeytinburnu Spor Kompleksi’nde misafir ediyor. Burada İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Darülaceze Müdürlüğü tarafından hizmet verilen evsiz vatandaşların kahvaltı, sıcak yemek, çay, çorba, su ve her türlü lojistik malzeme ihtiyacı da İBB Lojistik Destek Merkezi tarafından karşılanıyor. İBB kış mevsiminin dondurucu soğuğundan koruma amacıyla vatandaşları sokaklardan alarak önce sağlık kontrolünden geçiriyor. Daha sonra misafirhaneye alınan evsizler kadın ve erkek olarak ayrı bölümlerde misafir ediliyor. Sıcak banyo ve temizlik ihtiyaçlarını burada karşılama imkanı bulan evsiz vatandaşlara elbise, kaban ve ayakkabı verilerek kıyafetleri değiştiriliyor. Vatandaşların üç öğün yemek ihtiyaçları karşılanırken, ara saatlerde çay ikramı da yapılıyor.

Kış en çok onları etkiliyor

İBB Gençlik Meclisi de Zeytinburnu Spor Kompleksi’nde ağırlanan evsiz vatandaşları ziyaret etti. Ziyarete İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş’la birlikte İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ve Gençlik Meclisi üyeleri katıldı. Misafirlerle sohbet eden ve onlarla yakından ilgilenme imkanı bulan grup daha sonra evsizlere akşam yemeği servisini yaptı. Ziyaret sırasında kış şartlarının en çok sokaklarda yaşayan vatandaşları zor durumda bıraktığını belirten İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş “Kış çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyemiz sokaklarda yaşayan evsiz ve kimsesiz vatandaşlarımız için de her türlü imkanını seferber ediyor, bizler de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın talimatları ile yapılan bu hizmetleri hem yerinde görme hem de sosyal belediyecilik anlayışını meclis üyelerimize tanıtma imkanı buluyoruz” dedi.

“Hepimiz daha duyarlı olmalıyız”

İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep de sosyal belediyecilik alanında Türkiye’ye öncülük eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin her kış döneminde evsizlere sahip çıktığını hatırlatarak, “Dondurucu soğuk hava koşullarında dışarıda yaşamak zordan öteye neredeyse imkansız gibi. Bu nedenle hepimiz daha duyarlı olmalıyız. Çevremizde gördüğümüz, tanıdığımız evsizler varsa lütfen belediyemize ihbarda bulunalım” şeklinde konuştu.

İstanbullular 24 saat süre ile hizmet sunan Alo 153, Beyaz Masaya başvuru yapabilir ve sokakta yaşamını sürdüren evsizler ile ilgili ihbarda bulunabilirler.
 
Editör: TE Bilisim