Gençliğin Sesi Derneği'nin organize ettiği eylem için Ayasofya Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik kalabalık, askeri darbeyle indirilen Mursi lehine sloganlar attı. Sık sık "Rabia" işareti yapan kalabalık, 'Beni de yazın, 530 olsun', 'Kardeşim sen özgürsün, 530 olmaya geldik', şeklinde pankartlar taşıdı. 
 
Eyleme katılan gruptan bazılarının kefeni temsil eden kıyafet giymeleri dikkat çekti. Kalabalığa seslenen  Gençliğin Sesi Derneği (GESEDER) Başkan Yardımcısı Muhammed Taha Yıldırım, Mısır'daki 529 kişi hakkında idam kararı çıkarılmasını eleştirerek, " Bugün burada mazlum İslam coğrafyası ve kardeş ülke Mısır'da özgürce yaşamak için ağır bedeller ödeyen kardeşlerimiz için toplanmış bulunuyoruz. Tunus'ta, Libya'da, Suriye'de ve Mısır'da sivil bir direniş ortaya koyan Müslüman halkların talebi ülkelerin de sadece adalet ve özgürlüğün gelmesiydi. Fakat küresel sömürgeci ülkeler ve koltuklarını kaybetmekten korkan bölgedeki işbirlikçi diktatörler, el ele vererek, Mısır halkının umudu olan seçilmiş Devlet Başkanı Mursi'yi ve Mısır'ın özgür insanlarını cezalandırmaya karar verdiler. Batı'nın ve küresel işbirlikçilerinin "darbe" dahi diyemediği, Mısır halkının hak gaspı karşısında sözüm ona demokratlar, özgürlükçüler yalnızca seyrediyorlar ve üç maymunu oynuyorlar. Hukuk adına yapılan bu rezaleti lanetliyoruz. Bu adil bir yargılama değildir. 529 kişinin dosyasını okumadan, savunma avukatlarını dinlemeden mahkemenin karar vermesi, bu kararın meşru olmadığını açıkça göstermektedir" dedi.


 
      Yıldırım;  "Yaşanan insanlık suçuna batılı ülkelerin sessiz kalması bizleri hiç şaşırmamıştır. Irak, Afganistan, Çeçenya, Libya, Bangladeş, Doğu Türkistan, Bosna, Nymar, Keşmir hala içimizde acıdır ve küresel zulüm egemenlerinin tutumları ortadadır. Unutulmamalıdır ki; İslam coğrafyasında yapılan operasyonların ve 529 kardeşimiz için verilen idam kararları İslam coğrafyasının bağımsızlığını hedef alan kararlardır. Biz gençler olarak bu idamları ve İslam coğrafyasında yapılmaya çalışan operasyonları görmezden gelenlere sesleniyoruz. Çağımızın darbeci firavunlarının, Sisilerinin yaptıklarına sessiz kalıp sessizliğinizle bütün olanları yok sayma ve hatta unutturma çabası içinde olabilirsiniz. Siz, Ağustos 2013'te Adeviye'de vurularak şehit düşen Esma'yı unutmuş olabilirsiniz. Ama biz unutmadık ve unutturmayacağız. Elbet bir gün Mısır arzuladığı, özlemle beklediği Yusuflarına, Hz. Ömerin adaletine, kavuşacaktır. Elbet bir gün haksızlığa uğrayan masum ve mazlumlar feraha erecektir. O gün geldiğinde; darbeyi yapanlar, darbeyi yapanlara destek olanlar, masum canlara kıyanlar ve onlara sessizce bakanlar lanetle anılacaktır. Mısır da yaşanılan bu sürecin daha da kötüye gitmemesi için idam kararların acilen kaldırılması ve tutuklu olan bütün Mısırlı kardeşlerimizin serbest bırakılmasını istiyoruz. Ve bu zulmün durdurulması için Dünya İslam Konferansı Örgütün, İslam İşbirliği Teşkilatının ve bütün islami Sivil Toplum Örgütlerinin bir hareket etmesi ve sonuca ulaşması gerekmektedir. Bugün Fatihin Vakfiyesi Ayasofya Camii Meydanından İslam Coğrafyasındaki bütün zulümler ve İdam kararlarını telin ediyoruz." şeklinde konuştu.
 
 
    
Editör: TE Bilisim