Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü  Genç’i ziyaret eden Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Sarıyer’e yapılması planlanan 3. köprü  başta olmak üzere ilçemizi ilgilendiren sorunlar ve yerel yönetim uygulamaları hakkında bilgi aldılar. 

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Füsun Özbilgen’in “Haber Ajansı  Uygulaması” dersi kapsamında Başkan Şükrü Genç’le röportaj yapan öğrenciler, hem gazetecilik deneyimi kazandılar hem de Sarıyer’de imardan çevre sorunlarına, altyapı çalışmalarından kentleşmeye kadar birçok konuda bilgilenme imkanı buldular.  

Sarıyer’de gündemin ilk konusu olan 3. köprünün yapılacağı güzergah ve doğuracağı sonuçlar hakkında öğrencilerin sorularını cevaplayan Başkan Şükrü Genç, 3. köprü tartışmasıyla ilgili olarak plansızlık ve büyük bir yanlışta ısrar edildiğini vurgulayarak, Sarıyer Belediyesi’ne, Sarıyer’de yaşayan ve bu durumdan en fazla etkilenecek olan kesimlerin fikrinin sorulmamasının ileride önemli sıkıntılar doğuracağının altını çizdi. 

Konuyla ilgili olarak özellikle üniversitelerdeki uzmanların çalışma ve fikirlerinin dikkate alınmadığını  da belirten Başkan Şükrü Genç, “3. köprü İstanbul ve Sarıyer için bir felakettir. Önemli bir rant alanı oluşmuştur. Özellikle orman ve doğal yaşam bundan büyük zarar görecektir. Ayrıca trafik sorununu çözeceği düşüncesi de bilimsel değildir ve soruna çare olmayacaktır” dedi.

Öğrencilere “Sizler geleceğin gazetecilerisiniz, toplumu ilgilendiren konularda sizlere çok büyük görevler düşüyor” diyen Başkan Şükrü Genç, “3. köprü konusunda yapılması gereken ciddi anlamda bir kamuoyu oluşturmak ve bu yanlıştan dönülmesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.   

Köprü tartışmalarının yanı sıra ilçemizdeki imar, mülkiyet, çevre sorunları ve kentleşmeyle ilgili konuları da Başkan Şükrü Genç’e soran öğrenciler, görüşmeden önce Sarıyer’i gezme imkanı bulduklarını ve çok beğendiklerini ifade ettiler.  

Öğrenciler ziyaret sırasında kendi çıkardıkları “Detay” adlı uygulama yayınında Garipçe Köyü’yle ilgili yaptıkları haberi paylaşarak, Başkan Genç’in konu hakkındaki fikirlerini de aldılar.

Editör: TE Bilisim