Senarist yönetmen Gökhan Yorgancıgil, Esenler Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü’nün, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle hayata geçirdiği “Esenlerli Gençlerin Yaratıcı Sinemayı Esas Alan Kültürel, Sosyal ve Yerel Kalkınma Modeli Projesi” kapsamında Esenlerli öğrencilere sinema eğitimi ve senaryo yazımı hakkında seminer verdi. Proje kapsamında eğitim alan geleceğin sinemacılarının ve Esenler Belediyesi Etüd Proje Müdürü Yakup Yeşiltaş’ın da katıldığı seminer, Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.


İstanbul Times Haber Merkezi


Hiçbir Başarı Ucuz Değildir

Sinema sayesinde, bir hikâye anlatarak milyonlarca insana ulaşmanın haz verici bir duygu olduğunu belirten Yorgancıgil, senaryo yazımı hakkındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Filmdeki karakterlerle seyircinin özdeşleşmesi gerektiğini kaydeden Yorgancıgil, senaryo yazmadan önce amaç, içerik, üslup ve hedef kitleyi doğru belirlemenin filmi başarıya götüreceğini açıkladı.


Salonu dolduran öğrencilere senaryo yazımıyla ilgili ipuçları vermeye devam eden Yorgancıgil, “Bütün klasik hikâyeler aslında bir olgunlaşma hikâyesidir. Seyirci, olgunlaşan karakterler görmek ister” dedi. Sinema sektöründe yer almak isteyen öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Yorgancıgil, “Popüler olmak için çok emek vermeye gerek yok ama sinema sektöründe kalıcı olmak istiyorsanız çok okumanız, çok izlemeniz, kafa yormanız, kendi sınırlarınızı zorlamanız gerekir. Hiçbir başarı ucuz değildir” diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim