Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların taleplerine karşılık vermek amacıyla Yıldıztabya Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde modern ve hijyenik bir kurban kesim ve satış alanı oluşturdu. Tesiste ayrıca isteyen vatandaşlar için veteriner hekimler tarafından kurbanlık hayvanlara ultrasonla gebelik tayini yapılıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi, bu hizmetlerinin yanı sıra kendi kurbanını kesmek isteyen vatandaşlara İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte “Kurban Kesim Elemanı Eğitimi” veriyor.

Raylı sistem, hijyenik ve sağlık koşullarına uygun modern kurban kesim alanını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, burada kurban satışı yapan esnafla da sohbet etti. Başkan Usta, kurban kesmenin Müslümanları Allah’a yaklaştıran bir ibadet olduğunu belirterek, Kurban Bayramı’nın ülkede birlik ve beraberlik ortamını sağlayacağına inandığını ifade etti. Başkan Usta, vatandaşların bayrama yönelik taleplerini karşılayacak düzenlemeleri hayata geçirdiklerini de sözlerine ekledi.
Başkan Usta’nın ziyareti sırasında, İlçe Müftüsü İsa Gürler’in duaları eşliğinde bir adak kurban kesimi de yapıldı.

60 vatandaşa “Kurban Kesim Elemanı Eğitimi” veriliyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen “Kurban Kesim Elemanı Eğitimi” kursuna 60 kişi başvurdu. Kursa katılanlara öncelikle yasal mevzuat anlatılıyor ve Müftülük yetkilileri tarafından kursiyerlere dini bilgi ve kurallar hakkında bilgi veriliyor. Belediye bünyesinde görevli veterinerler tarafından da genel hijyen kuralları ve kesim işleminin nasıl yapılacağı hakkında uygulamalı eğitim veriliyor. Ayrıca olası yaralanmalara karşı kursiyerlere temel ilk yardım bilgileri aktarılıyor. Bu eğitimlere katılan 60 kursiyere ise sertifika verilerek, uygun görülen yerlerde kendi kurbanlarını kesmeleri ya da kurban kesim elemanı olarak çalışmaları için izin verilecek.
 
İzin verilmeyen noktalarda kurban kesimine müsaade edilmeyecek

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ayrıca ilçe genelinde 22 adet sağlıklı ve hijyenik kurban kesim alanı oluşturdu. Bunun dışında kalan alanlarda ise kötü görüntülere meydan verilmemesi amacıyla kurban kesimine müsaade edilmeyeceği vurgulandı. 

Kurbanlık hayvanlara ultrasonla gebelik tayini

Sürekli olarak denetlenecek kurban satış noktalarında sağlık kontrolü, dişi hayvanların ultrasonla gebelik tayinleri, kurbanlıkların yaş tayinleri uzman veterinerler tarafından yapılacak. Vatandaşlar istedikleri takdirde 24 saat boyunca ilgili Belediye personeline ulaşarak hayvanlarla ilgili bilgi alabilecek.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kurban Bayramı’nın dini hükümlere uygun, huzur ve güven ortamında, çevreye duyarlı ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi adına ilgili birimlere de talimat verdi.  
Editör: TE Bilisim