VAN GAZETELERİ DEPREMDEM DOKUZ GÜN SONRA YENİDEN YAYINDA

Van’da meydana gelen depremde matbaaları ve haber merkezlerinin hasar görmesi nedeniyle yayınlarına ara vermek zorunda kalan Van basını, depremden sekiz gün sonra yeniden yayımlanacak. Van’daki 11 gazete pazartesi gününden itibaren Van halkının gözü kulağı olacak. Yayınlayacakları haberlerle halka destek olup moral seviyesini yükseltecek.

İstanbul Times Haber Merkezi  

Ağır hasar nedeniyle binalarına giremeyen gezeteciler, depremden sonra çıkacak ilk nüshalarını Basın İlan Kurumu’nun kurduğu Medya Destek çadırında hazırladı. Dokuz günden beri topladıkları haberleri, çektikleri fotoğrafları sayfalarına yerleştiren gazeteciler, ilk prova baskılarını almanın, internet sitelerini güncellemenin mutluluğunu yaşadılar.

Deprem gününden itibaren basının yaralarının sarılması için çalışan Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü ve Van Şube Müdürlüğü yetkilileri, gazetelerin yayıma başlamaları nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.

İnönü İlköğretim Okulu bahçesinde kurulan çadırda gerçekleşen toplantıya Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü İletişim Uzmanı M. Yaşar Durukan, Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, Trabzon Şube Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu, Van Şube Müdürü Mehmet F. Ayan ile 11 gazetenin temsilcileri katıldı.

DELİBAŞ: ‘’HALKIN MORALİNİ YÜKSELTECEK HABERLER BEKLİYORUZ’’

Toplantıda konuşan Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın depremin hemen ardından Van’a gelerek basının yaralarının sarılması için bir dizi çalışma başlattığını hatırlattı. 100 bin lira tutarındaki resmi ilan alacaklarının vadesinden 45 gün önce ödendiğini, Medya Destek Merkezi’nin de yaraların sarılması kapsamında kurulduğunu söyledi.

Delibaş şunları söyledi: ‘’Medya Destek Merkezimiz Van medyası başta olmak üzere Van’da görev yapan yerli ve yabancı medyanın hizmetindedir. Gazetecilerin ihtiyaç duyacağı her türlü programın yüklendiği 10 bilgisayar, internet bağlantısı, faks, printer ve kesintisiz güç kaynağı bulunan merkezimiz Van’daki medya merkezleri kullanılabilir hale gelene kadar hizmet verecek. Afet mağduru Van halkına moral verecek, sıkıntılarını dile getirecek haberler bekliyoruz.’’

Kurum olarak Van’da hayat normale dönene kadar yönetmelikte yer alan mücbir sebepler kapsamında her türlü kolaylığın gösterileceğini sözlerine ekleyen Delibaş, habercilere çalışmalarında başarılar diledi.

DURUKAN: ‘’ÇADIRKENTLER İÇİN EK ÇIKARALIM’’

İletişim Uzmanı M. Yaşar Durukan ise Van’da görev yapan ulusal ve yabancı medyanın haber önceliğinin daha farklı olduğunu, halkın sorunlarını yerel medyanın daha iyi anlatabileceğini söyledi. Dokuz gün aradan sonra Van gazetelerinin yeniden halkın gözü kulağı olacağını belirten Durukan, ‘’Van’daki en büyük sorun iletişim sorunudur. Çadırkentlerde yaşayan binlerce afetzedenin interneti, televizyonu yok. Gazeteler önemli bir boşluğu dolduracak. Çadırkentlere özel ekler çıkarılabilir. Normal zamanlarda haber değeri bile taşımayan bilgiler böyle bir ortamda çok önemli. Her türlü duyuruyu, ihtiyaç listesini sürekli güncellemelisiniz. Özellikle sitelerinizde mesaj panoları açarak, depremzedelerin yurtiçi ve yurtdışındaki yakınları ile yetkililer arasında iletişim köprüsü olabilirsiniz’’ dedi.

‘’TRABZON’DAN VAN BASININA ÜCTETSİZ KARİKATÜR HİZMETİ’’

Trabzon Şube Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu da Trabzon medyasının başsağlığı ve geçmiş olsun mesajlarını iletti.

Bahşişoğlu, Trabzon’un duayen gazetecilerinden Araştırmacı Yazar, Karikatürist Hikmet Aksoy’un Van’daki bütün gazetelere hergün ücretsiz karikatür servisi yapacağını söyledi.

Van Şube Müdürü Mehmet F. Ayan ise, gazete binaları ve baskı merkezlerinin hasar tesbit çalışmalarının bir an önce tamamlanması için çalışma başlattıklarını söyledi. Ayan, büyük bir travmaya maruz kalan halkın rehabilite edilmesinde Van basınına önemli görevler düştüğünü anlattı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAYILIR’A TEŞEKKÜR

Basın İlan Kurumu yetkilileri, Medya Destek Merkezi ve Van Şube Müdürlüğü’nün faaliyet gösterdiği çadırın kurulması ve sağladığı lojistik desteklerden dolayı Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır’a teşekkür etti. (İTHA)

Editör: TE Bilisim