Terör örgütü ''Devrimci Karargah'' üyesi oldukları öne sürülen ve Vatan gazetesi internet sitesinin yayın yönetmeni olan Aylin Duruoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına başlandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne cezaevi ring aracıyla getirilen tutuklu sanıklar, Bostancı'daki çatışmada ölen örgüt üyesi Orhan Yılmazkaya lehine çeşitli sloganlar attı.
Bu arada, Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu ile yazarlar Zülfü Livaneli, Güngör Mengi, Necati Doğru, Ruhat Mengi, Reha Muhtar ile gazete yöneticileri de duruşmaya katılmak istedi. Ancak Güngör Mengi, Zülfü Livaneli ve Necati Doğru'nun aralarında bulunduğu bazı yazarlar, duruşma salonundaki yoğunluk nedeniyle içeri giremedi.

Sanıkların kimlik tespitlerinin yapıldığı duruşmaya, daha sonra ara verildi.

-İDDİANAMEDEN-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Fatih Aydın, Cemal Bozkurt, Özgür Dinçer ve İbrahim Şimşek hakkında ''devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'' ile ''kasten adam öldürmek'' suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, diğer suçlardan da 9 ay ile 300 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.
12 sanık hakkında 7,5 ile 36'şar yıl arasında değişen hapis cezalarının istendiği iddianamede, sanıklardan Vatan gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Aylin Duruoğlu'nun ''örgüt üyeliği'' suçundan 7,5 ile 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Vatan Gazetesi yöneticileri ile yazarları, Bostancı'da Devrimci Karargah Örgütü'nün başı Orhan Yılmazkaya'nın ölü ele geçirildiği, bir emniyet amirinin şehit, bir vatandaşın yaşamını yitirdiği operasyon sonrası “örgüt üyesi olduğu” gerekçesi ile tutuklanan gazetenin internet sitesi yayın müdürü Aylin Duruoğlu'na destek verdi. Milliyet'in haberine göre; Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Güngör Mengi, Genel Yayın Müdürü İsmail Yuvacan, Genel Yayın Müdür Yardımcısı Atilla Güner, Yazıişleri Müdürü Tayfun Hopalı, yazarlar Ruhat Mengi, Necati Doğru, Zülfü Livaneli, Reha Muhtar, bugün, Aylin Duruoğlu'nun duruşması için cezaevinden getirildiği Beşiktaş'daki İstanbul Adliyesi'nde hazır bulundu. Vatan'ın yöneticileri ile yazarları adliyenin bahçesinde Aylin Duruoğlu'nu bekledi.

Aylin Duruoğlu, 10 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıktı.
Editör: TE Bilisim