Yıllık ihracat hacmi %40’a ulaştı
 
Fresh’n Soft İhracat Müdürü Çağlar Yılmaz, “Kardeşler Uçan Yağlar Sanayi A.Ş’nin şirket hacminin yaklaşık %40’ı; 5 kıtada, 45’in üzerinde ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracat faaliyetlerinden oluşuyor. Orta Asya, Orta Doğu, Amerika ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerine de ürünlerimizi ihraç ediyoruz”

Hızlı tüketim ürünleri altındaki günlük bakım, kişisel bakım ve bebek bakım ürünleri kategorilerinde lider konumunda olan Fresh’n Soft, bu çatıdaki yeni ürünleri de bünyesine katarak yeni pazarlara girmeyi planlıyor. Yaptığı yeni yatırımlar, markanın büyüme konusundaki ivmesini artırıcı yönde etki sağlıyor.  
“Rekabetten sıyrıldık”
 
Islak mendil sektörü 2014’te %10 sevilerinde büyüme gösterdi. Kardeşler Uçan Yağlar, Fresh’n Soft, Mendix ve Medifresh markaları için farklı hedefler belirleyip yıl içinde bu hedeflere ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Fresh’n Soft İhracat Müdürü Çağlar Yılmaz, “Rekabetin giderek kızıştığı ıslak mendil sektörü, markaların yeniliklere hızla adapte olabilmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için itici bir güçtür. Biz de Fresh’n Soft olarak, bu itici gücü kendimize yeni fırsatlara dönüştürerek ve sektördeki etkinliğimizi arttırarak devam ediyoruz. Kalite odaklı izlediğimiz stratejimiz, kendimizi geliştirmemiz konusunda bize önemli katkılarda bulunuyor. ”

Çağlar Yılmaz, “Ürün çeşitliliğimizin fazla olması, müşteri odaklı ve kişilerin isteklerine göre hareket etmemiz, buna göre üretim yapmamız talep oranımızı yükseltmektedir. Farklı ciltlere farklı çözümler üretmek bizi seçilen kılıyor. Bebek ürünleri ve kişisel bakım ürünlerinde hassas davranıyor, hijyenik olmasına dikkat ediyoruz. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı ürünlerimiz bulunuyor. Onaylı belgemizin olması, üretim şeklimizin temelini oluşturarak tercih edilen olmamızı sağlıyor” diye belirtiyor.

Hijyen güvenilirliği Biosidal ruhsatı ile tescillendi!

Fresh’n Soft İhracat Müdürü Çağlar Yılmaz, “Hijyen, marka olarak en hassas olduğumuz konuların başında geliyor. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı Biyosidal ruhsatına sahip, Fresh’n Soft’un geliştirdiği Antibacterial Islak Mendili ile bakteriler %99,9 oranında etkisiz hale gelerek, vücudumuzdan uzaklaştırılabiliyor.”

Bir ürünün biyosidal olarak piyasaya arz edilebilmesi için öncelikle Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığınca çeşitli açılardan incelenmiş ve uygun bulunmuş olması gerekiyor. İnsan ve çevre sağlığı açısından zararları, kontrol altına almayı hedeflediği mikroorganizmalar açısından etkinliğini ölçmek amacı ile
Sağlık Bakanlığı’nın yetkilendirdiği laboratuarlar bulunuyor. Bu laboratuarlarda analizleri yaptırılan ve analiz sonuçları ile birlikte çeşitli bilgi ve belgelerle desteklenen başvuru neticesinde ancak uygun bulunursa ruhsatlandırılan biyosidal ürünler listesi Sağlık Bakanlığı’nın sitesinde yayımlanıyor.
 


  
Editör: TE Bilisim