Olay, saat 11.00 sıralarında Cumhuriyet Caddesi 71 numarada bulunan Finlandiya Fahri Başkonsolosluğu'nda yaşandı. İddialara göre olay şöyle gelişti: İsmi öğrenilemeyen ve Finlandiya vatandaşı olduğu öne sürülen bir şüpheli, konsolosluk binasına geldi. Vize problemi olduğu iddia edilen şahıs, yanında getirdiği bıçakla konsolosluk çalışanını tehdit etmeye başladı. Paniğe kapılan konsolosluk yetkilileri polisten yardım istedi. Olay yerine en yakın polis ekipleri sevk edildi. Motosikletli polisler de olay yerine gönderildi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Binaya giren polis ekipleri bıçaklı şahsı olay yerinde etkisiz hale getirdi. Hiç kimsenin yaralanmadığı olayda yabancı uyruklu şüpheli gözaltına alınarak Mecidiyeköy'deki polis merkezine götürüldü.
Şahsın sorgusu sürüyor. Polisin olayın gerçek sebebini öğrenmek için konsolosluk çalışanlarının da ifadelerine başvuracağı öğrenildi.
Öte yandan olayı gören konsolosluk binasının yanındaki iş yeri çalışanları bıçaklı bir kişinin rehine krizi yaşattığını ancak kendilerinin şahsı görmediğini ifade etti. Şahsın gözaltına alınmasının ardından konsolosluk çalışanları da önlemlerini sıkılaştırdı. Kapıyı kimseye açmayan konsolosluk görevlileri gazetecilerin sorularına da cevap vermedi.
(CİHAN) 
Editör: TE Bilisim