Dostlar,

Fetullah Gülen Hoca efendinin yaptığı hizmetleri ve çalışmalarını eskiden beri takdirle karşılıyorum ve Allah’ın kendisini muvaffak etmesi için sürekli dua ediyorum. 

Ancak son yıllarda talebelerinin daha hızlı çalışmalar yapabilmek adına kendi kolejlerine öğrencilerini vererek destek olan bir çok veliden yıllık ödedikleri on ile on beş bin TL arasındaki yıllık kolej ücretine ek olarak burs ve değişik isimler altında destekler istemeleri sıkıntılara sebebiyet veriyor. 

Kolej ücretleri azdır çoktur bu bir hizmet satışıdır alıcı ile satıcı arasında cereyan eden bir çalışmadır buna bir itirazsım ve şikayetin yoktur. 

Geçen hafta bir dostum yanıma geldi laf döndü dolaştı özel eğitim kurumlarına gelince Baktım ki baya dertli.Hayırdır ne oldu dediğimde bana aynen şunları söyledi.Ben hem eğitim sistemlerini beğendiğim için hem de Fetullah Gülen’in samimiyetinde şüphe etmediğim için  İki tane çocuğumu piyasada daha ucuz kolejler olduğu halde bu davaya hizmet eden cemaatin kolejine kaydettirdim. 

Normal ücretin dışında bizden o kadar istekte bulunuyorlar ki uyku düzenimiz bile bozuldu.
geçen gün sanki benim borcummuş gibi sana yedi tane burs yazdık her birisi 2.500 lira ister bul ister kendi cebinde öde dedikleri zaman ne yapacağımı şaşırdım diyerek bu tür oldu bittilerin iyi olmadığını söyledi.
 

Hoca Efendinin Bu baskıdan haberi var mı ? 

Bediüzaman Said Nursi’nin ilmin izzetti için hiçbir zaman kimseden bir talepte bulunmadığı halde o davanın hizmetkarı olduklarını söyleyenlerin bazen sınırları  zorlayarak küçük bir tüccara ne yaparsan yap yedi tane burs bul demeleri doğru ve adaletli bir çalışma değil. 

Ey dava adamları devasa binalar yapmak adına sakın ha sakın ilmin izzetini ayaklar altına almayın.Zaten size iki tane talebesi için yıllık 25 bin TL ödeyen bir insanı zora sokmaya hakkınız yok.Dersiniz ki arzu edenler burs verirse bir kişi için yıllık burs 2.500 TL dir veren verir vermeyenden de zorlama yapmazsanız iyi olur. 

İş adamının zengini Öğrencinin zekisi bize lazım  

Bu mantık çok doğru ve insani değil.Siz Robert koleji gibi bir felsefe ile kurulmuş bir yapı olsanız belki düşünceniz doğru olabilir ama sizin amacınız nebevi metotların dışına Çıkmamaktır.Yani  yaptığınız her şeyde ölçülü olmak zorundasınız.Zengine de kucak açı fakire de,çalışkana da  kucak açın tembele de  ancak böyle adaletli bir çalışma yaparsınız. 

İnandığınız doğrular için her yol mübah değil  

Her türlü hizmetlerinizi dışarıda takip eden bir yurttaş olarak son yıllarda Burs,kurban ve yardım topladığınız himmet gecelerinizde size gönül vermiş insanların duygusu ile oynayarak güçleri üzerinde yük  yüklemeyenin.

Sizin yüklediğiniz yükün altında çıkmak için çok sıkıntı yaşayan insanlar tanıyorum.Size çok para lazımsa kurumlarınız ve kuruluşlarınız var.Oradan destek alın.Öğrencilerini sizin koleje vererek en güzel desteği veren insanlarımıza başka yükler yüklerseniz bu zaman gelir ters teper ve size geri döner. 

Geleceğinizi düşünüyorsanız lütfen velilerinizi sıkıştırmayın.Sırf Burs,Kurban ve himmet(yardım)lar yüzünden çocuklarını kolejlerinizden alan  onlarca dostum var.

Ben sizleri bu konuda uyardım gerisi size kalmış.

[email protected] 

Editör: TE Bilisim