İslam alemi, bugün Kurban Bayramı'na kavuşmanın heyecanında. Bu vesileyle Fethullah Gülen'in herkul.org sitesinde yayınlanan sohbeti, bayramda hizmet ufkunun nasıl olması gerektiğine dair ipuçları veriyor. Allah'ı memnun etmenin birçok yolu olduğuna değinen Gülen, varoşlara gitmeyi, kurban götürmeyi ve çocukların başını okşamayı tavsiye ediyor.

Zaman gazetesinde yer alan habere göre, Fethullah Gülen, Kurban Bayramı'na dair önemli mesajlar verdi. Gülen, Türkiye'de sarsılmayan kardeşliğin bir kez daha hatırlanması için bu bayramın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Varoşlarda ve Güneydoğu'da yaşayan insanlara bayramda yardım elinin uzatılmasını isteyen Gülen, bunun önemini de, "Farz haccını yapanlara bir şey demem, ama bence nafile umreye gidileceğine, varoşlara yardıma gitsinler. Güneydoğu'ya yardım götürsünler. Gerekli şey, çok daha gerekli olan bir şeyin yanında gereksizlik derecesine düşebilir" sözleri ile açıkladı.

Haftalık sohbetlerinin yayınlandığı Herkul.org sitesindeki son sohbetinde Fethullah Gülen, bayramda Türkiye'deki kardeşliği hiçbir şeyin bozamayacağının gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kendisini ziyarete gelenlere 'Hoş geldi sefa geldi.' diyen Gülen, "Ama zannediyorum Allah'ı da Peygamber'i de memnun edecek daha önemli bir şey vardı. Türkiye'de kalıp kurban toplasalardı. Herkes elinde bir kurbanla gönülleri fethedeceği bir yere gitseydi. Birkaç insanla sarmaş dolaş olsaydı. Birkaç çocuğun başını öpse ve okşasaydı kim bilir ne sevap kazanırdı. Uçağının parasını ona verseydi. Gelenler baş göz üzerine de fakat başı da aşan gözü de aşan çok daha önemli bir iş var" diye seslendi.

Yaşatmak için yaşamak gerektiğini vurgulayan Fethullah Gülen, "Birinin ciğere ihtiyacı varsa ciğerimizi vermemiz lazım. Kalbe ihtiyacı varsa kalbimizi vermemiz lazım. Biz kazanmış oluruz. Bir de ona kazandırmış oluruz" dedi.

Gülen şöyle konuştu: "Renk atmış, kendi desenini kaybetmiş, elli defa deformasyona uğramış, bütün değerleri yıkılmış gitmiş bir toplumu hüviyet-i asliyesine, bulunduğu çizgiye getirmek, yeniden bir kere daha onu ihya etmek uğrunda bin kere ölünmesi gerekli olan bir meseledir. Onun için mesleğimizin esası: Yaşatma uğruna yaşamayı terk etmek. Yolumuz bu, yöntemimiz bu"

ÜCRET DEĞİL, HİZMET PEŞİNDE OLUNMALI

Yapılan işlerde çıtanın yüksek tutulması gerektiğine değinen Gülen, "Allah'tan kopmuş insanların irtibatını sağlama, Ruhu Seyyidül Enam'dan kopmuş insanların yeniden bir kere daha irtibatını sağlama meselesi asıl meseledir. Siz kendinizi mahrumiyetler içerisinde bırakmış, yaşatma sevdası ile koşmuştunuz, oraya, buraya. Gelin görün ki ben sizi nasıl yaşatıyorum diyecek Allah'ın (cc) geriye dönüşü bu olur. Geriye dönüşü bu olan hiçbir şeye feda edilmemeli bence. Ocaklar gibi yansak da burada, çile ve ızdırapla kıvransak da, beladan belaya atılsak da, cenderelerden geçsek de, elli defa preslensek de, balyozlardan biri kalkıp biri başımıza inse de feda edilmemeli. Mademki hizmet yurdu burası, burada maddi, manevi, kalbi, ruhi ücret peşinde olmamak lazım. Hizmet peşinde olmak lazım" şeklinde konuştu.

" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" postmessage_send="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" sendxdhttprequest="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" setcache="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" getcache="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" setcachecontext="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" clearallcache="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }">


Editör: TE Bilisim